._000349
._000246
Un informe dels serveis jurídics de la Direcció general de l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències de la Generalitat Valenciana afirma que el nomenament de l'inspector interí “no s'ajusta a dret” perquè, segons la normativa vigent, un inspector no pot ser interí sense l'informe de l'Agència de Seguretat que resulta obligatori i que no figura en l'expedient.
En les últimes setmanes hem vist com el Partit Popular d'Algemesí criticava el fet que l'inspector interí aspirant a consolidar aquesta plaça en propietat en el concurs oposició que s'està duent a terme en la Policia Local rebia la qualificació de “no apte” en les proves psicotècniques. Els populars responsabilitzaven a l'equip de govern per actuar amb “prejudicis polítics” contra l'inspector interí que va arribar a Algemesí de la mà del PP, sembrant així dubtes sobre la transparència del procés.
L'alcaldessa Marta Trenzano va sol•licitar a l'Agència de Seguretat un informe jurídic sobre el nomenament de l'inspector interí en l'etapa del PP, perquè, segons ha afirmat, “teníem raons suficients per a creure que no s'ajustava a dret”.
L'informe de l'Agència, que basa la seua argumentació en l'article 10 del Reial Decret Legislatiu de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic, solament es pot nomenar funcionaris interins per l'existència de places vacants, la substitució transitòria de titulars, l'execució de programes de caràcter temporal o l'excés d'acumulació de tasques per un període de 6 mesos dins d'un període de 12 mesos. Cap d'aquestes raons es donaven en aquell moment.
A més, l'informe explica que “el nomenament del funcionari interí tindrà sempre caràcter temporal, fins que el lloc siga ocupat per un funcionari de carrera o desaparega la causa d'urgència que va motivar tal nomenament”. El PP va tenir sis anys per a haver tret la plaça a concurs, cosa que sí que ha fet aquest equip de govern, però va preferir mantenir a l'inspector en qüestió durant tot aquest temps.
L'informe afegeix que “segons l'article 16.4 de la Llei 10/2010, de la Generalitat d'Ordenació i Gestió de la Funció Pública Valenciana, els nomenaments de personal funcionari interí s'efectuaran en llocs de treball corresponents a la categoria d'entrada en el cos”. D'aquesta manera, no s'entén que ocupara una plaça d'inspector interinament quan la plaça que ostentava en propietat era d'agent. Per si tot açò fóra poc, l'expedient està incomplet, ja que falta l'informe “obligatori” previ al nomenament al que obliga l'article 39 de la Llei de Coordinació.
En paraules de l'alcaldessa Marta Trenzano “resulta com a mínim inquietant l'atreviment del PP a qüestionar res que tinga a veure amb les oposicions a inspector tenint en compte la mala praxi amb la qual van actuar en el passat, saltant-se la legalitat vigent. A més, el fet que es preocupen pel resultat obtingut per aquest aspirant i no pel de els altres que han quedat despenjats, manifesta clarament el seu posicionament i el favoritisme amb el qual han actuat en la Policia Local durant els vuit anys en els quals van governar”.
L'alcaldessa ha afegit que “si, a més de tot açò, tenim en compte que el citat inspector no ha superat l'examen psicotècnic i que ha ocupat la plaça de manera il•legal, el PP, en comptes de vociferar i acusar de persecució política, hauria de tancar la boca i ser més prudent”.
Trenzano ha conclòs que “entenc que al PP li moleste el model de policia que estem implementant a Algemesí, més accessible, més proper i amb transparència i igualtat d'oportunitats. Seguirem denunciant les seues cacicades, corregint-les i mantenint el nostre model policial ens coste el que ens coste”.
Ajuntament d'Algemesí