El PP demana a la Diputació de València ‘apostar per la tècnica que detecta la COVID-19 a través de les aigües residuals’
I complemente la seua implantació assumint el cost en els municipis de la província de València
El portaveu del Grup Popular en la Diputació de València ha registrat una moció en la qual es reclama que la corporació que presideix Toni Gaspar se sume a aquesta nova eina que ja van impulsar mitjançant un conveni el passat 7 de maig el president de Global Omnium, Eugenio Calabuig; el ministre de Ciència, Pedro Duque; i el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig.
Els populars reclamen que la Diputació, coordinada amb la Generalitat, aposte per aquesta tècnica pionera i complemente la seua implantació assumint el cost en els municipis de la província de València als quals l'Administració autonòmica no puga atendre.
L'objectiu és poder «diagnosticar de manera primerenca l'evolució de la malaltia» a través de l'anàlisi de les aigües residuals en l'entrada de les depuradores i en els embornals de les ciutats. La precisió d'aquesta eina permet fitar concentracions d'unitats genòmiques del virus en edificis o hotels.
Aquest sistema, ha prosseguit Adsuara «no pretén substituir als test que el sistema sanitari està practicant als ciutadans sinó que seria complementari i ens pot ajudar a veure l'evolució del virus en les fases de desescalada».
«El control amb aquesta eina permetria sectoritzar i controlar la pandèmia en xicotetes poblacions o, fins i tot, a nivell de barris», ha indicat el portaveu del Grup Popular.
És per això, que Adsuara ha considerat «molt important» que la Diputació de València s'involucre en l'aplicació d'aquesta nova tècnica que servirà com una «base de dades molt útil per a les administracions involucrades en la lluita contra la pandèmia» i que permetrà actuar amb major precisió en la progressiva volta a la normalitat de la ciutadania.
Aquest mètode d'avantguarda és capaç de determinar quantitativament el nombre d'unitats genòmiques del virus que provoca la COVID-19 presents per litre d'aigua i, per tant, d'establir la corba de l'epidèmia després de fer un mostreig de dades i anàlisis.
Juan Ramón Adsuara ha defensat aquesta metodologia que «permetrà anticipar-se a alguns dels indicadors i creuar-los amb els quals recapta Sanitat per a sumar informació i fer una foto més perfecta de la progressió o de la reculada de la pandèmia en terres valencianes» i per això insisteix que la Diputació de València ha d'impulsar-la.
I és que el coronavirus deixa un rastre genètic que es manté en el cos dels infectats durant 20 dies i és expulsat mitjançant femta i altres mètodes de secreció, amb el que arriba a les xarxes de sanejament des del primer dia de la infecció, encara que el pacient siga asimptomàtic.
-
0ComentarisImprimir Enviar a un amic
-
Notícies similars
-
Fins hui i en menys d'un mes s'han realitzat més de 950 mostres en diferents punts de la Comunitat Valenciana
Hi ha 0 comentaris / Llegir més
-
Enguany ja s'han registrat 522 casos a Alacant, 537 a València i 135 a Castelló, xifres similars a les d'abans...
Hi ha 0 comentaris / Llegir més
-
L'objectiu és dotar de formació tècnica al personal dels ajuntaments per a saber com actuar d’acord a la nova ...
Hi ha 0 comentaris / Llegir més