ENTRE COMARQUES 2016, el programa de rutes guiades de la Diputació de València, convida als valencians a descobrir el patrimoni de 4 municipis de la Ribera Alta i la Vall d’Albaida, en una nova proposta turística, paisatgística i pedagógica.
El programa arracarà dissabte a Benimuslem, amb una ruta a peu pels despoblats moriscs de la localitat que ens durà cap a Alzira, capital de comarca, on es farà un recorregut pels principals llocs d’interés del nucli urbà. Les rutes tenen un cost de 4€, que cobreix dos visites guiades, degustació gastronòmica i detall de benvinguda.
Per a participar en ENTRE COMARQUES cal inscriure's a:
http://bit.ly/1Qw6ofA.
PROGRAMA ENTRE COMARQUES 23 i 24 d’ABRIL
DISSABTE 23 / BENIMUSLEM – ALZIRA (La Ribera Alta)
Matí a les 10:30h > Benimuslem
Ruta pel terme de Benimuslem. Localització de pobles desapareguts. Conèixer diferents partides i explicació de la seua etimologia. Explicació de la formació de l’espai històric de Benimuslem. Visita per llocs d’interès actuals del poble.
Vesprada a les 16:30 > Alzira
Després de la Ruta dels Despoblats entre Benimuslem i Alzira, reprendrem la marxa a les 16:30 hores des de la Pileta del Martiri dels Sants Màrtirs Bernat, Maria i Gràcia, per fer el tram final de la Ruta Bernardina PR-CV421, que ens dura pels Casalicis de l'antic pont de Sant Bernat, l'església de Santa Caterina on es troben les seues relíquies i el Muma on tindrà lloc la cloenda de la jornada amb un refrigeri obsequiat per l'Ajuntament de Alzira.
DIUMENGE 24 / CASTELLÓ DE RUGAT – SALEM (La Vall d’Albida)
Matí a les 10:30h > Catelló de Rugat
El diumenge de matí, a les 10:30h, des de la porta de l’ajuntament de Castelló de Rugat es realitzarà la ruta de l’Herència del Fang pel municipi es visitaran els atractius turístics amb la temàtica del fang: el forn de la gerreria, l’ermita de Sant Antoni i Santa Barbera i el museu de la gerra, on es finalitzarà amb un refrigeri per a tots els visitants.
Vesprada a les 16:30 > Salem
El diumenge de vesprada des del centre social començarem la ruta amb la visita a l’església parroquial de Sant Miguel Arcàngel, obra post renaixentista on destaca l’altar major, amb arc triomfal de llorer típicament d’estil imperial, continuarem pel nucli urbà on descobrirem els carrers principals i els plafons ceràmics devocionals dels segles XVII, XVIII, XIX i XX, les cases senyorials, de finals del XIX i principis del XX, el Parc dels garrofers, on es troba instal·lat el rellotge de sol de Joan Olivares i el Cementeri Parroquial de Salem, datat en 1900, on destaca un conjunt de capella i dos panteons, fets amb rajola de caravista, d’estil modernista i que també recorda les construccions aragoneses. La visita finalitza amb una degustació per a tots els participants.
RiberaTurisme