| Edició núm. | Any: 13 | Notícies: | Fotografies: | Comentaris d'usuaris:

 11/03/2024

POBLACIONS » Gastronomia, oci i més a la Ribera » Events gastronòmics » Plats autòctons

El restaurant Cancela Events de Sueca guanya la VIII edició del Concurs d’Espardenyà d’Alzira

Picanterra de Cullera guanya el 2n premi i El Sitio Arrocería de Quart de Poblet, el tercer


._000626
Cancela Events de Sueca ha sigut el guanyador del VIII Concurs d’Espardenyà Valenciana d’Alzira, Francisco José García.
Com a guanyador, ha rebut un premi patrocinat per l'Ajuntament d'Alzira de 3.000 euros, seguit del restaurant Picanterra de Cullera, guanyador de l’any passat que enguany ha quedat en segona posició i tindrà un premi de 1.500 euros i el tercer premi, ha recaigut El sitio Arrocería de Quart de Poblet, amb un premi de 1.000 euros. Recordem que este restaurant valencià va aconseguir en l’edició del 2023 el segon premi.
Un any més, la plaça del Regne es va convertir en una improvisada cuina on 28 equips de cuiners de restaurants de la Comunitat Valenciana  cuinaren este tradicional plat de la gastronomia valenciana, a foc de llenya. Enguany a més de demostrar la mestria cuinant, els equips participants han hagut de demostrar la destresa controlant el foc, a causa de l’aire que fa bufar sense pausa durant el matí de diumenge.
En Alzira es congregaren restauradors de tota la Comunitat Valenciana, entre ells set establiments alzirenys hi participen en concurs. A més, també enguany es comptava amb la participació de diverses associacions que se sumen a esta festa de l’espardenyà. Associacions de tot tipus: des de comissions falleres, associacions gastronòmiques, filaes de moros, confraries, etc.
L’alcalde d’Alzira, Alfons Domínguez, junt a la resta de membres de la Corporació municipal, han participat en el concurs i han visitat els participants en esta festa gastronòmica, que tal i com explicava l’alcalde en el seu discurs “ és una oportunitat de fer poble i fer tradicions a través de la gastronomia”.  De fet, una vegada el jurat ha tastat la ració d’espardenya dels restaurants participants, l’organització ha repartit entre el  públic més 1000 plats degustació de les espardenyaes participants per a totes aquelles persones que s’han acostat a la festa.
Enguany a més, la regidoria de Comerç s’ha sumat a la festa gastronòmica i ha repartit a través d’Idea, reganyaes a tots els restaurants participants, per tal de promocionar i donar a conèixer este dolç típic de la rebosteria alzirenya.
Una dia de festa de carrer on Alzira Ràdio ha dut a terme una programació especial i en directe del concurs, des les 11 fins a les 14 hores. Ma. Carmen Cano i Beatriz Tortosa han estat les encarregades d’arreplegar les impressions de tots els protagonistes de la jornada. Entre elles, les dels organitzadors d’esta festa l’Ajuntament d’Alzira a través de la seua Regidoria de Festes, a més dels col·laboradors, entre ells la Diputació de València, la Mancomunitat de la Ribera Alta,Cotonera Events o la Generalitat Valenciana.
Ajuntament d’Alzira

 

 

El Sis Doble no corregeix els escrits que rep. La reproducció d'aquest text és literal; fidel a les paraules, redacció , ortografia i sentit de l'autor/s
  • 0Comentaris
    Imprimir Enviar a un amic

Notícies similars

AFEGIR UN COMENTARI

Escriu en aquest camp el resultat de la suma, en xifra

És obligatori omplir aquesta casella amb un nick o nom real. No utilitzar la paraula "Anònim" o similars

La direcció no apareixerà públicament però ha de ser correcta; en cas contrari, no se editarà el comentari. Es comprobarà l'autenticitat del e-mail, encara que no se farà públic, seguint la nostra política de privacitat.

* El comentari pot tardar a aparéixer perquè ha de ser moderat per l'administrador. * Ens reservem el dret de no publicar o eliminar els comentaris que considerem de mal gust, il•lícits o contraris a la bona fe; així com els de contingut de caràcter racista, xenòfob, d'apologia al terrorisme o que atempten contra els drets humans. * EL SIS DOBLE no té per què compartir l'opinió de l'usuari, ni es fa responsable de les opinions abocades. * Es recomana no abusar de les majúscules ni d'abreviatures. * Els comentaris han de guardar relació amb el tema del qual tracta la notícia. * No s'admeten comentaris de caràcter publicitari.