El restaurant L'Alfàbega d'Alginet guanya el segon Concurs de Gaspatxo de Tous
Martes, 19 de noviembre de 2019 | e6d.es
• Es pretén una major divulgació i reconeixement del gaspatxo que es cuina a Tous
._000386
El restaurant L’Alfàbega d'Alginet va resultar el guanyador de la segona edició del Concurs de Gaspatxo Valencià «Vila de Tous» que es va celebrar en el Passeig Plaça d'Espanya i va concentrar a nombrosos restaurants i entitats gastronòmiques valencianes. El certamen va estar organitzat pel portal digital Tus Noticias de la Ribera, l'Ajuntament de Tous i l'establiment Mesón Tous i va comptar amb la col·laboració de la Diputació de València, la Generalitat Valenciana, Caixa Rural de l’Alcúdia, Autocares Briz i diverses signatures col·laboradores. Va concentrar des de primera hora del matí a nombrós públic, que va degustar els exquisits plats dissenyats per alguns dels principals especialistes del territori. En segona posició va quedar el Restaurant La Parra de Quesa, mentre va completar el podi dels millors el Restaurant La Cigrona de València. Un jurat format per grans cuiners i experts gastronòmics va ser l'encarregat de decidir els millors guisats de gaspatxo i lliurar els premis que van ser de 500 euros per al guanyador, 300 euros per al segon classificat i 200 euros per al tercer. El jurat va puntuar el sabor, el gust, el color, els ingredients amb la coca i el punt de cocció de la carn. La finalitat del certamen és la implantació d'unes normes de màxima qualitat en la restauració, així com una major divulgació i reconeixement del gaspatxo que es cuina a Tous. A este efecte, els participants en el concurs que incloguen aquest plat en la carta dels seus restaurants hauran d'elaborar-ho d'acord amb la recepta estipulada.