| Edició núm. | Any: 13 | Notícies: | Fotografies: | Comentaris d'usuaris:

 15/10/2013

POBLACIONS » Gastronomia, oci i més a la Ribera » Arròs » Articulistes » Esdeveniments gastronòmics » J.M.O. » Salva Roses

El putxero i el kaki protagonistes, un any més, ahir a l'Alcúdia

Àudio amb declaracions d'alguns cuiners i protagonistes d'este event gastronòmic


._000243
Salones Siglo XXI vo obrir ahir les seues portes  per a donar inici al "VI Concurs de Putxero i postres de Kaki a l’Alcúdia". Un any més, esta iniciativa ha portat a l’Alcúdia els millors cuiners de la nostra geografia, tots ells abillats amb l’uniforme de cuina, l’olla i els millors ingredients. Al voltant de les 11, els membres del jurat començà la degustació de putxero i postres amb kaki, enguany format perJuan Carlos Galbis, com a president, Enrique Machí, del Restaurant San Bernat de Carlet i guanyador 2012, Fausto Clemente de Grupo Rex, Richart Briz de Carnisseries Orce, Gustavo Cardona, director general de Gastraval (Gastronomia Tradicional Valenciana), Emili Piera escriptor i crític gastronòmic, Josep Millo regidor de Cultura, Manuel Boix artista alcudienc amb reconeixement internacional en el camp de la pintura, l’escultura i la il•lustració, Teresa Martorell presidenta de l’Associació de Dones de l’ Alcúdia i Elena Giner presidenta de les Tyrius de l’Alcúdia.
La sisena edició del concurs ha comptat amb la participació de tretze restaurants, una mostra representativa de la millor cuina tradicional dins de la gastronomia valenciana: Casa Granero de Serra, Juan Veintitrés de Benifaió, La Visteta de Barx, Llopis Gastrobar i Miguel de l’ Alcúdia, Nazaret de la platja de Puçol,  Cultura Café de l’ Alcúdia, Chaparral de Serra, Chef Amadeo de la platja de Gandia, Restaurant Emi d’ Orxeta, Sala Braham de Riola i Gambrinus, de Siete Aguas.
Acabat el concurs, tots els assistents pogueren tastar tots els putxeros que s’han presentant al concurs i anar fent les seues travesses de qui seria el guanyador, després guaidiren d’un bon putxero valencià, elaborat per Salones Siglo XXI. A l’acte va acudir una representació de l’ Ajuntament, encapçalada per l’alcalde Robert Martínez, la Diputada provincial Oreto Segura i el Diputat Emili Gregori, a més de representants de les diverses entitats esportives i socioculturals de l’Alcúdia.

En acabar el dinar, es va fer entrega d’un diploma, una caixa de caquis de la DO Kaki de la Ribera i una caixa de vins de Cavas Murviedro a tots els participants i tot seguit es lliuraren els premis:

3r Premi de postres de Kaki:  Chef Amadeo (platja de Gandia)
2n premi de postres de Kaki:  La Visteta (Barx)
1r premi de postres de Kaki: Restaurant Miguel (l’Alcúdia)

3r premi de putxero valencià: Restaurant Chaparral (Serra)
2n premi de putxero valencià: Restaurant Juan Veintitrés (Benifaió)
3r premi de putxero valencià: Restaurant Nazaret (Platja de Puçol)


Declaracions dels protagonistes del VI Concurs
de Putxero Valencià i de postres de kaki de la Ribera


Entrevites amb Restaurant Cultura Café (l'Alcúdia), Rest. Miguel (l'Alcúdia),
Rest Juan XXIII (Benifaió), Sala Braham (Riola), Restaurant La Granja (Sueca) i Llopis Gastrobar (l'Alcúdia)


També les declaracions de Cirilo Arnandis, president de la DO Kaki de la Ribera del Xúquer
i el balanç final de la Fira Gastronòmica de l'Alcúdia amb Lluís Ribera, el seu president


 


* Treball conjunt realitzat per J.M.O. i Salva Roses


 
._000240
El Sis Doble no corregeix els escrits que rep. La reproducció d'aquest text és literal; fidel a les paraules, redacció , ortografia i sentit de l'autor/s
  • 0Comentaris
    Imprimir Enviar a un amic

Notícies similars

AFEGIR UN COMENTARI

Escriu en aquest camp el resultat de la suma, en xifra

És obligatori omplir aquesta casella amb un nick o nom real. No utilitzar la paraula "Anònim" o similars

La direcció no apareixerà públicament però ha de ser correcta; en cas contrari, no se editarà el comentari. Es comprobarà l'autenticitat del e-mail, encara que no se farà públic, seguint la nostra política de privacitat.

* El comentari pot tardar a aparéixer perquè ha de ser moderat per l'administrador. * Ens reservem el dret de no publicar o eliminar els comentaris que considerem de mal gust, il•lícits o contraris a la bona fe; així com els de contingut de caràcter racista, xenòfob, d'apologia al terrorisme o que atempten contra els drets humans. * EL SIS DOBLE no té per què compartir l'opinió de l'usuari, ni es fa responsable de les opinions abocades. * Es recomana no abusar de les majúscules ni d'abreviatures. * Els comentaris han de guardar relació amb el tema del qual tracta la notícia. * No s'admeten comentaris de caràcter publicitari.