._000349
._000464
La Mostra Sonora de Sueca, el festival de música internacional de nova creació que arribarà pròximament a la seua 14ª edició, ha fet oficial este divendres el nomenament del suecà Ricard Capellino com a nou director de la mostra de música d'avantguarda. Des que l’Institut Valencià de Cultura va fer pública la notícia del nomenament de Voro García, director de la Mostra Sonora, com a nou director del Festival Internacional de Música Contemporània Ensems, el nom de Capellino s’ha postulat amb força per substituir-lo, no en va, ell va estar també un dels artífexs dels inicis de la Mostra.
Nou capità a bord, però el mateix rumb cap a un horitzó ben definit. “La idea general serà apropar la música de nova creació a la major part de públic possible, com s'ha intentat fer fins ara en les darreres edicions, mitjançant una programació per a oients “experts" que ja consideren Sueca com un punt de referència al panorama nacional i internacional, però sobretot ampliant el vessant pedagògic - comunicatiu per a tot el públic assistent” ha afirmat el nou director.
Pel que fa a la programació, es treballa en algunes línies bàsiques de cara al futur de la Mostra. Les pròximes edicions, sota la direcció de Capellino, sustentaran el seu programa sobre tres eixos fonamentals: D'una banda, primaran les propostes de grups amb un bagatge i compromís ferm en la interpretació de música actual, en l'àmbit nacional i internacional, d'altra, la Mostra serà també una plataforma de suport a joves compositors i noves propostes de creació i persistirà en l´apropament als joves, mitjançant la participació de les escoles, i accentuant la part pedagògica i informativa per al públic assistent als concerts.
El nou cap visible de la Mostra Sonora ha volgut fer palés l'agraïment al seu antecessor i alhora també a l'Ajuntament de Sueca, a través de la Regidoria de Cultura que encapçala Vicent Baldoví, per la confiança depositada en la seua persona. Entusiasmat pel nou repte que assumeix, ha conclòs: “Ara cal esperar que tot el bagatge i les idees que bullen al meu cap puga portar-les a bon port”.
Baldoví ha volgut felicitar també a Capellino, a qui ha reconegut com la persona més encertada per succeir a García en la continuïtat de la Mostra Sonora de Sueca.
Un suecà a l'avantguarda de la música de nova creació
Ricard Capellino (Sueca) compta amb una important trajectòria avalada per diferents guardons i medalles de finalista en certàmens tan nacionals com internacionals. Capellino inicia els seus estudis musicals a Sueca i des de 1999 pertany al cos de professors de Música i AA.EE i exerceix la seua faceta pedagògica en diversos Conservatoris Professionals de Música, sent convidat en ocasions a impartir classes magistrals i conferències en prestigiosos centres de l'estranger.
Ha participat com a intèrpret i solista en nombroses parts del món com ara París, Bordeus, Berlín, Estrasburg, Basilea, Lisboa, Milà, Hèlsinki, Amsterdam, Sao Paulo, Madrid, Alacant, Santiago de Xile, Salamanca.També en diferents cicles i festivals internacionals de música contemporània (Festival Música "Música Nova" Sao Paulo, "contemporaneamente-Lodi" de Milà, ENSEMS de València, "Unerhörte-Musik" de Berlín, "Klang Festival" a Hèlsinki, Mostra Sonora de Sueca, Institut Cervantes de París, Festival "Smash" Salamanca, Auditori Nacional de Música Madrid, "músicad'hoy" de Madrid, "Opus Festival" de Bourdeaux, etc.). Té diversos registres per a RTVE, RNE, Ràdio i Televisao de Portugal o Ràdio 1 de Finlàndia, entre altres, i és convidat, sovint, a participar en xerrades, jornades i congressos de saxòfon.
Implicat en la interpretació de música contemporània, col·labora i ha participat amb diferents ensembles internacionals com TDM Trio De Màgia i l'Ensemble ESPAI SONOR, compaginant esta faceta amb la pedagògica i la investigadora. Actualment forma part del grup FEEDBACK. A Sueca, el seu nom és reconegut també com impulsor del Festival Sueca Sax que celebrarà pròximament la seua tercera edició.
Ajuntamentde Sueca