El Tast de Paris guanya la semifinal francesa del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca
Prop d'una desena de paelles es van realitzar davant del nombrós públic assistent (més de 3.000 segons l'organització) a la manera tradicional del concurs de Sueca
El diumenge 24 de juliol va tenir lloc en Villefranche-sur-Cher la primera semifinal francesa del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca. Emmarcat en les activitats de les festes del canal de l'Ajuntament d'esta ciutat francesa, organitzat l'esdeveniment per la Association ACIP i amb el patrocini del govern regional Centre-Vall de Loire, prop d'una desena de paelles es van realitzar davant del nombrós públic assistent (més de 3.000 segons l'organització) a la manera tradicional del concurs de Sueca, a llenya i amb els ingredients típics: pollastre, conill, garrofó, bajoqueta i el principal, arròs bomba de la Fallera.Els concursants es van enfrontar al repte de dominar el foc amb els utensilis cedits per Garcima, l'empresa valenciana número u en la fabricació de paelles, i que també patrocina el concurs de Sueca. Així mateix les espècies van ser proporcionades per Carmencita.
El jurat estava format per prestigiosos cuiners locals i regionals, entre ells Didier Clément, que compta amb un estrela Michelin; l'alcalde de la ciutat, Jean Claude Oton; la vicepresidenta de la regió, Christina Brown; periodistes gastronòmics, i el conegut cuiner valencià, Toni Montoliu. Jesús Melero, coordinador a Sueca, va fer el propi en terres franceses, a més de cuinar dues paelles perquè els concursants i el jurat poguessin saber el plat que s'esperava d'ells.
Després d'àrdues deliberacions del jurat, ja que el nivell mostrat pels participants va ser elevat, el resultat final va ser el següent:
Primer premi, dotat amb 400€ pel Restaurant El Tast, de Paris; Matthieu Rovillon, cuiner, i Vicent Llorens, ajudant.
Segon premi, dotat amb 250€ pel Restaurant El Fogó, de Paris; Alberto Herraiz, cuiner, i Thomas Castillo, ajudant.
Tercer premi, dotat amb 150€ pel Restaurant A l'instant, de Bourges; Angelino Clement-Rives, cuiner, i Mary Florian, ajudant.
L'empresa La Paella Ibèrica, de José López-Cordón i Nathalie Bertheau (Fundadors d'ACIP) va realitzar per als assistents més de 1.000 racions de paella valenciana i mixta.
-
0ComentarisImprimir Enviar a un amic
-
Notícies similars
-
El xef Humberto Guallpa guanya la primera semifinal americana del Concurs Internacional de Paella Valenciana d...
Hi ha 0 comentaris / Llegir més
-
Jessica y Pablo Álvarez del restaurante Lady Paella Catering de Melbourne ganan el primer premio de la semifin...
Hi ha 0 comentaris / Llegir més
-
El restaurant Moreno Traiteur, amb un equip de cuina amb arrels familiars espanyoles, guanya el primer premi
Hi ha 0 comentaris / Llegir més