| Edició núm. | Any: 13 | Notícies: | Fotografies: | Comentaris d'usuaris:

 16/04/2017

POBLACIONS » Almussafes » Educació i formació » Social

Els alumnes de l'IES Almussafes s’endinsen en la història local a través d'un documental

El centre educatiu projecta per als estudiants el reportatge “Un viatge per El Figueral”, estrenat en la passada Setmana per la Igualtat


._000472
El dilluns 10 d'abril, els alumnes de quart de l'ESO de l'IES Almussafes van visionar el documental “Un viatge per El Figueral. 1964-1991”, produït per l’ajuntament per a la seua presentació durant la Setmana per la Igualtat i que explica la història de l'empresa Confecciones València i Puchal, S. A., que va ser la primera fàbrica instal•lada en la localitat durant la dècada dels seixanta. Al costat de la coordinadora d'Igualtat del centre, Maite Montalvá, i amb la participació de la regidora de Polítiques d’Igualtat, Davinia Calatayud, van tindre l'oportunitat de contextualitzar el moment històric i, gràcies a la presència de dos dels treballadors de la companyia, van conèixer interessants anècdotes del seu pas per la mateixa.
Després de l'èxit obtingut el passat 8 de març amb l'estrena del documental “Un viatge per El Figueral”, que mostra la història de l'empresa València i Puchal, S.A. i el que va suposar per a la localitat d'Almussafes, l'Ajuntament del municipi ha portat aquesta obra audiovisual fins a l'IES Almussafes perquè els seus alumnes coneguen de prop una part important per a la història dels almussafenys, atés que “El Figueral”, com popularment se l’anomenava, va ser la primera fàbrica instal•lada en el terme municipal i va ocupar a un gran nombre de dones en una època en la qual la seua inserció laboral era considerablement més complicada que en l'actualitat.
Durant l'activitat, celebrada eldilluns 10 d'abril a les 8:30 hores i organitzada per la coordinadora d'Igualtat de l'institut, Maite Montalvá, els alumnes de quart de l'ESO van visionar aquest documental, produït per l'Ajuntament d'Almussafes, i al costat de la seua professora van contextualitzar els condicionants socials i polítics que es van viure durant la seua posada en marxa l'any 1964 i el seu posterior desenvolupament fins a 1991, moment en el qual es va tancar.
Després de la projecció, que va comptar amb la presència de la regidora d'Igualtat, Davinia Calatayud, es va dur a terme un col•loqui en el qual van participar dos dels empleats de la companyia. D'una banda va intervindre Encarna Rosaleny, que després del seu enllaç matrimonial va renunciar al dot que li corresponia perquè preferia seguir treballant, arribant a romandre en la fàbrica dues dècades. Per un altra, també va aportar el seu testimoni Juan Galve, un dels pocs homes contractats per València i Puchal S.A., qui va explicar als joves que era freqüent treballar durant un breu període de temps per a reunir els diners suficients per a sufragar els seus estudis superiors.
Un col•loqui posterior va servir per a ampliar la informació arreplegada en el documental. “Ha sigut molt enriquidor perquè els estudiants han formulat les seues preguntes als convidats, la qual cosa els ha permès fer-se una idea de la transcendència que va tindre l'empresa i conèixer alguns dels seus secrets a través de les experiències dels propis empleats”, destaca l'edil, Davinia Calatayud.
Ajuntament d'Almussafes


 
El Sis Doble no corregeix els escrits que rep. La reproducció d'aquest text és literal; fidel a les paraules, redacció , ortografia i sentit de l'autor/s
  • 0Comentaris
    Imprimir Enviar a un amic

Notícies similars

AFEGIR UN COMENTARI

Escriu en aquest camp el resultat de la suma, en xifra

És obligatori omplir aquesta casella amb un nick o nom real. No utilitzar la paraula "Anònim" o similars

La direcció no apareixerà públicament però ha de ser correcta; en cas contrari, no se editarà el comentari. Es comprobarà l'autenticitat del e-mail, encara que no se farà públic, seguint la nostra política de privacitat.

* El comentari pot tardar a aparéixer perquè ha de ser moderat per l'administrador. * Ens reservem el dret de no publicar o eliminar els comentaris que considerem de mal gust, il•lícits o contraris a la bona fe; així com els de contingut de caràcter racista, xenòfob, d'apologia al terrorisme o que atempten contra els drets humans. * EL SIS DOBLE no té per què compartir l'opinió de l'usuari, ni es fa responsable de les opinions abocades. * Es recomana no abusar de les majúscules ni d'abreviatures. * Els comentaris han de guardar relació amb el tema del qual tracta la notícia. * No s'admeten comentaris de caràcter publicitari.