Els Jardins del Mercat acullen el II Concurs Local de Paella de Cullera
La final nacional serà el pròxim dia 22
La segona preselecció local del certamen gastronòmic ha comptat, a més, amb la participació de l'Hotel Cullera Holiday, Ca Pepa, Casa Rocher, Casa Nostra, el Club de Tenis, el restaurant Los Olivos, la Mar Salà, El Blanco, la Casa de la Platja i l'escola d'hostaleria de l'IES Llopis Marí.
La decisió del jurat, presidit per Francisco Franco, no ha sigut gens fàcil; el nivell ha estat «molt alt». «L'hostaleria de Cullera està entre les millors de la Comunitat Valenciana i es nota l'aposta dels últims anys per l'especialització i la qualitat», ha destacat l'alcalde, Jordi Mayor.
La màxima autoritat local ha ressaltat que el concurs «més que un plat, suposa posar en valor la forma que tenim a Cullera de cuinar l'arròs». «Una paella que no sofrig l'arròs, per a mi no és una paella», ha defensat, arrencant l'aplaudiment unànime dels hostalers. El primer edil ha reclamat «suport a tots» per a un concurs «que es fa per a donar visibilitat a l'hostaleria de Cullera i la seua aposta per la qualitat».
Mayor ha sigut l'encarregat de lliurar els premis després del concurs. La cerimònia ha tingut lloc en l'Hotel Cullera Holiday. A l'acte també ha assistit el gerent de la Federació Empresarial d'Hostaleria, de València (FEHV) David Izquierdo, i el president de l'Associació Empresarial d'Hostaleria de Cullera i la Ribera Baixa, (AEHC) Juan Femenía. Ambdós entitats són col•laboradores del certamen gastronòmic. Femenia ha agraït l'esforç del consistori per donar suport al sector de l'hostaleria.
El concurs ha començat a les 10 del matí amb l'elaboració del brou que servix com a base de cocció a la paella. Posteriorment, i després d'un esmorzar de germanor dels participants, s'ha procedit a l'elaboració de les paelles davant l'atenta mirada del públic, que després han pogut degustar el plat.
La cocció s'ha desenvolupat en dos tandes per tal que el jurat tinguera temps de provar totes les paelles al punt. Una vegada acabades, s'han anat portant davant els experts qualificadors, que s'han tancat en el Saló Multiusos per a provar-les i deliberar sense cap tipus d'ingerències i a fi de garantir la màxima objectivitat. El procés s'ha allargat més d'una hora i posteriorment convidats i autoritats s'han traslladat fins al Cullera Holiday per al lliurament de premis.
El jurat qualificador de la preselecció l'han integrat destacats noms del món de la gastronomia. El seu president honorífic és Salvador Gascón, creador de la recepta de Paella de Cullera, qui per motius de salut no hi ha estat present. Franco ha exercit com a president executiu. Ha estat acompanyat en la deliberació pel periodista gastronòmic Juanma Romero, la bloguera experta en gastronomia Cova Morales, Diego Fernández Trujillo i José Roberto Lozano Hernández.
-
0ComentarisImprimir Enviar a un amic
-
Notícies similars
-
La FEHV i l'associació d'hostalers local s'impliquen en l'organització del certamen
Hi ha 0 comentaris / Llegir més
-
La millor paella local ha sigut la cuinada pel Restaurant Nano de Sueca
Hi ha 0 comentaris / Llegir més
-
Casa Nostra i Casa Rocher obtenen el segon i tercer lloc en la competició
Hi ha 0 comentaris / Llegir més