._000509
._000512
Aconseguir que el riu Magre siga un punt de referència en la vida carletina és l’objectiu del programa d’activitats que l’Ajuntament de Carlet ha preparat per tal de valorar el nostre hàbitat fluvial. Este dijous l’Ajuntament de Carlet presenta 'De Carlet al Magre. Estudi de viabilitat del Parc de Ribera' que ha elaborat la cooperativa d’arquitectes Crearqció a fi d’integrar el paratge natural en la vida de la ciutat. Un projecte que naix de la demanda plantejada en els pressupostos participatius de continuar amb la reconversió del malecó del riu. Un malecó que va ser convertit ara fa un anys en albereda en el tram sud que compren des del pont fins a l’ecoparc, mentre l’altra part del malecó al nord i entre els dos ponts continua en el mateix estat, des de la intervenció que es va fer en els anys 80 amb la creació d’un jardí i posteriorment amb la reconversió d’un espai de pícnic.
Dijous es donaran a conéixer les propostes d’este estudi que marca les línies d’actuació que es plantegen de cara al futur, un projecte que planteja un riu urbà, un espai fluvial, un bosc de ribera que han de permetre la continuïtat del riu i el seu ecosistema, sense condicionar-lo excessivament, mitjançant un programa i una estratègia d’usos compatibles.
La presentació d’este estudi es completa amb una exposició a la Biblioteca municipal de Carlet on durant un mes es mostrarà el passat, el present i el futur del riu Magre, a més de la relació del riu amb la ciutadania, tant els seues aspectes positius com negatius. La mostra estarà oberta fins al 20 de gener i pretén ser un espai per a prendre consciència de l’entorn i potenciar el coneixement d’este eix i pulmó verd de la ciutat. A més de poder ser visitada lliurement en l’horari de la biblioteca, també s’hi organitzaran visites didàctiques per als escolars.
Esta iniciativa s’incardina dins de tot un projecte conjunt d’Ajuntament i ciutadania que significa un aposta pel Magre, iniciatives com la constitució de la Mesa d’alcaldes pel Magre que ja ha realitzat activitats conjuntes com la Ruta pel Magre i que continua treballant en l’àmbit institucional, o altres propostes plantejades per la Plataforma ciutadana pel Magre com la jornada de neteja del passat 1 de desembre.
L’alcaldessa de Carlet, Maria Josep Ortega, ha explicat que l’aposta pel riu Magre és un projecte de futur que partix de la realitat actual: “Carlet tindrà el riu que voldrà, però volem treballar perquè siga un espai viu i no degradat, i que la ciutadania prenga consciència que aquest àmbit fluvial és un nínxol d’oportunitats per a garantir un futur més sa i sostenible per a totes.”
Ajuntament de Carlet