._000391
Ahir va concloure la segona de les “Nits de Patrimoni”, una iniciativa cultural organitzada per l’Ajuntament de Carcaixent per a donar a conèixer la riquesa patrimonial d’alguns edificis de la nostra ciutat. Concretament, durant les nits del 13 i 14 d’octubre s’han pogut visitar la Parròquia de l'Assumpció, l’Asil de la Mare de Déu dels Desamparats, el Palau de la Marquesa, l’Hort de Carreres i la Casa Ribera. Les visites, organitzades pels departaments de Turisme i l’Arxiu Municipal, han estat realitzades per veïnes i veïns voluntaris amb coneixements en cultura, art, arquitectura, belles arts i història que van explicar la història i característiques dels edificis a través d’anècdotes d’una forma amena i propera. A més, alguns dels edificis, com la Casa Ribera o el Palau de la Marquesa, van estar amenitzats amb música en directe durant les visites.
La regidora de Turisme, Paula Lozano, ha fet un balanç molt positiu de la iniciativa, “la gran acollida que han tingut les Nits de Patrimoni ha sobrepassat totes les expectatives que teníem. Quasi tots els grups van quedar coberts abans de l’inici de les jornades, el que és un símptoma de que hi havien moltes ganes per part de la gent de Carcaixent de tenir una oferta cultural alternativa i de qualitat”. D’aquesta manera, segons s’explica des de la regidoria de turisme, han sigut 1100 el total de persones que han pogut gaudir de les visites durant les dos nits. A més a més, donat el nombre de sol•licituds prèvies, s’ha començat a confeccionar una llista d’espera en la que ja hi han 200 persones inscrites per a properes edicions.
Paula Lozano també ha volgut agraïr la tasca desinteressada dels voluntaris per col•laborar en la difusió de la cultura carcaixentina i el treball realitzat per preparar una proposta “didáctica però atractiva que ha agradat molt a la gent per oferir-los l’opció de conèixer amb profunditat aspectes del seu poble que tenen molt a prop. És una manera d'aprendre a valorar tot el potencial que té Carcaixent en matèria de turisme ja que els carcaixentins han de ser els principals ambaixadors del seu patrimoni”. En aquesta línia, s’ha començat a posar en funcionament la creació d’un voluntariat cultural amb l’objectiu de treballar pel patrimoni carcaixentí. La intenció és crear una xarxa de col•laboradors per a compartir els coneixements que tenen sobre la matèria i ajudar a la seua difusió en properes edicions d’aquesta iniciativa o semblants. Tot aquell que estiga interessat pot informar-se directament en l'Ajuntament o enviar un mail a
[email protected]
Ajuntament de Carcaixent