| Edició núm. | Any: 13 | Notícies: | Fotografies: | Comentaris d'usuaris:

 01/04/2022

POBLACIONS » Gastronomia, oci i més a la Ribera » Esdeveniments gastronòmics » Rebosteria

IDEA qualifica d'èxit total la tornada del concurs de Reganyà d'Alzira

Forn i Pastisseria Fco. Bría, Forn Alba i Forn i Pastisseria Sifre foren els guanyadors professionals d'esta nova edició


._000836
L’olor de la pasqua va omplir la plaça Major d’Alzira amb el IV Concurs de Reganyà. Després de dos anys sense poder-se celebrar a causa de la pandèmia de la COVID-19, enguany ha comptat amb la participació de forners professionals i també de la població general en la categoria amateur.
La competició, que ha anat augmentant progressivament el nombre de participants des de la dotzena de la primera edició a la trentena llarga en l’edició de 2019, es va iniciar el 2016 amb el propòsit de promocionar este dolç típic d’Alzira i des  d'IDEA "estem molt cotents per la resposta dels profesionals a l'hora de tornar a participar en esta dolça competició", segons ens comentà Gema Morales d'IDEA Alzira
Es tracta d’una mona que incorpora carabassa i altres ingredients (com l’aigua de tarongina o espècies) que cada forner integra en proporcions diferents i que li conferixen un sabor singular. De la mestria d’estes combinacions depen el resultat de la prova, que se celebra en tres categories: reganyà tradicional, seguint la recepta clàssica; reganyà fusió, on la innovació i invenció és lliure, encara que s’han de mantindre els ingredients de la reganyà i les reganyaes fetes per amateurs.
El jurat encarregat de seleccionar les millors preparacions ha estat format per membres de col•lectius locals, com la Junta de Germandats i Confraries, la Junta Local Fallera o la Junta de Festes de Barris i Partides, a més, d'una persona representant del Consell Escolar Municipal i professionals de renom de l’àmbit de l’alimentació. Finalment este va ser el veredicte del jurat:

TRADICIONAL
1 Forn i Pastisseria Fco. Bría
2 Forn Alba
3 Forn i Pastisseria Sifre

FUSIÓ
- Forn Llopis

AMATEUR
- Rosa Ontiveros

Una vegada acabada la competició va haver una degustació de reganyà oberta a la població que ja es prepara per a la celebració de la Setmana Santa i la Pasqua alzirenya amb moltes ganes, segons ens comenta Diego Gómez, alcalde de la localitat.
E6D



._000853 
._000410
 
El Sis Doble no corregeix els escrits que rep. La reproducció d'aquest text és literal; fidel a les paraules, redacció , ortografia i sentit de l'autor/s
  • 0Comentaris
    Imprimir Enviar a un amic

Notícies similars

AFEGIR UN COMENTARI

Escriu en aquest camp el resultat de la suma, en xifra

És obligatori omplir aquesta casella amb un nick o nom real. No utilitzar la paraula "Anònim" o similars

La direcció no apareixerà públicament però ha de ser correcta; en cas contrari, no se editarà el comentari. Es comprobarà l'autenticitat del e-mail, encara que no se farà públic, seguint la nostra política de privacitat.

* El comentari pot tardar a aparéixer perquè ha de ser moderat per l'administrador. * Ens reservem el dret de no publicar o eliminar els comentaris que considerem de mal gust, il•lícits o contraris a la bona fe; així com els de contingut de caràcter racista, xenòfob, d'apologia al terrorisme o que atempten contra els drets humans. * EL SIS DOBLE no té per què compartir l'opinió de l'usuari, ni es fa responsable de les opinions abocades. * Es recomana no abusar de les majúscules ni d'abreviatures. * Els comentaris han de guardar relació amb el tema del qual tracta la notícia. * No s'admeten comentaris de caràcter publicitari.