IDEA qualifica d'èxit total la tornada del concurs de Reganyà d'Alzira
Forn i Pastisseria Fco. Bría, Forn Alba i Forn i Pastisseria Sifre foren els guanyadors professionals d'esta nova edició
L’olor de la pasqua va omplir la plaça Major d’Alzira amb el IV Concurs de Reganyà. Després de dos anys sense poder-se celebrar a causa de la pandèmia de la COVID-19, enguany ha comptat amb la participació de forners professionals i també de la població general en la categoria amateur.La competició, que ha anat augmentant progressivament el nombre de participants des de la dotzena de la primera edició a la trentena llarga en l’edició de 2019, es va iniciar el 2016 amb el propòsit de promocionar este dolç típic d’Alzira i des d'IDEA "estem molt cotents per la resposta dels profesionals a l'hora de tornar a participar en esta dolça competició", segons ens comentà Gema Morales d'IDEA Alzira
Es tracta d’una mona que incorpora carabassa i altres ingredients (com l’aigua de tarongina o espècies) que cada forner integra en proporcions diferents i que li conferixen un sabor singular. De la mestria d’estes combinacions depen el resultat de la prova, que se celebra en tres categories: reganyà tradicional, seguint la recepta clàssica; reganyà fusió, on la innovació i invenció és lliure, encara que s’han de mantindre els ingredients de la reganyà i les reganyaes fetes per amateurs.
El jurat encarregat de seleccionar les millors preparacions ha estat format per membres de col•lectius locals, com la Junta de Germandats i Confraries, la Junta Local Fallera o la Junta de Festes de Barris i Partides, a més, d'una persona representant del Consell Escolar Municipal i professionals de renom de l’àmbit de l’alimentació. Finalment este va ser el veredicte del jurat:
1 Forn i Pastisseria Fco. Bría
2 Forn Alba
3 Forn i Pastisseria Sifre
FUSIÓ
- Forn Llopis
AMATEUR
- Rosa Ontiveros
Una vegada acabada la competició va haver una degustació de reganyà oberta a la població que ja es prepara per a la celebració de la Setmana Santa i la Pasqua alzirenya amb moltes ganes, segons ens comenta Diego Gómez, alcalde de la localitat.
-
0ComentarisImprimir Enviar a un amic
-
Notícies similars
-
Els alumnes de l'Escola de Cuina van servir una exquisita selecció de cocktails i el Gremi de Forners va oferi...
Hi ha 0 comentaris / Llegir més
-
S’han adherit nou restaurants d’Alzira que oferiran menús especials, d’entre 20 i 35 euros, del 28 de juny al ...
Hi ha 0 comentaris / Llegir més
-
Amb dos propostes de showcooking: passos a seguir per a cuinar una espardenyà i també s'ha mostrat el dolç típ...
Hi ha 0 comentaris / Llegir més