El Concurs de Redacció de l’Associació Municipal d'Agermanament de Carcaixent ja té guanyadors

Domingo, 19 de junio de 2022 | e6d.es
• El jurat ha destacat la gran qualitat dels treballs presentats, que havien de tindre com a temàtica el futur d’Europa

._000759
El passat 7 de juny va tindre lloc la sessió de valoració de treballs presentats i nomenament de premis del Concurs de Redacció d'obres de ficció organitzat per l’Associació Municipal d’Agermanament de Carcaixent. El concurs, adreçat a l'alumnat de batxillerat de la localitat, ha quedat resolt amb els següents premis:
El primer premi ha sigut per al treball “El futur d’Europa”, de Neus Ibáñez Itt, alumna de 1r de Batxillerat de l’IES Arabista Ribera. El premi consisteix en un viatge de tres dies a Brussel•les en el què s’inclou una visita al Parlament Europeu junt altres joves, també premiats, pertanyents a la xarxa de ciutats agermanades que també han convocat el concurs (Bagnols- sur- Cèze, Feltre, Braunfels , Eelko, Newbury i Zamosc).
El segon premi ha estat concedit a l’escrit “La solidaritat europea”, de Zohra Ibáñez Itt, alumna de 1r de Batxillerat de l’IES Arabista Ribera. El premi, valorat en 100€, es podrà utilitzar en llibres i material escolar a les llibreries i papereries de la localitat.
El tercer premi ha recaigut en “La Gran Aventura”, de Carla Talens Alario, alumna de 1r de Batxillerat de l’IES Arabista Ribera, i dotat en 50€, amb les mateixes condicions que l’anterior.
Aquesta activitat forma part del projecte europeu “Imaginar el futur: viatge de huit etapes cap a l’Europa de 2050”, finançat per l’agència europea EACEA dins del programa “Europa amb els ciutadans”, en el qual l’AMAC participa de forma activa. Seguint aquest fil, la temàtica que es proposava des de les bases eren les cultures, la seua integració i capacitat d’escoltar-nos els uns als altres agafant com a partida els Tractats de la Unió Europea i del Llibre Blanc sobre el futur d’Europa, tenint com a pretensió augmentar la consciència juvenil sobre les possibilitats que ofereix una Europa acollidora i oberta al diàleg i conèixer les seues  opinions i propostes sobre el futur.
Els treballs no podien superar els 10.000 caràcters, havien de ser de producció inèdita (mai publicada a través de la premsa o altres mitjans editorials, inclosos mitjans en línia) i fruit del seu treball individual. El jurat del concurs, designat per l’AMAC i format per professorat de Secundària, el Regidor de Cultura Pasqual Boqueta, la Regidora d’Educació Laura Ruiz i un membre de l’AMAC que actuava com a Secretari/a, ha tingut una tasca difícil; han remarcat no sols la gran qualitat dels treballs presentats, sinó també la seua adequació al tema proposat.
Paco Salom, alcalde de Carcaixent, s'ha mostrat agraït de que l'Associació s'haja unit a aquesta iniciativa ja que "a través d'aquestos projectes s'aconseguix establir llaços d’amistat i tolerància entre les persones de les diferents ciutats europees per crear una Europa solidària i unida enfront de les adversitats". I assegura que "involucrar i il•lusionar les persones joves en aquesta aventura resulta primordial per a dur-ho a terme".
Ajuntament de Carcaixent