._000570
El ple de l’Ajuntament de Carcaixent ha aprovat l’adhesió de La Barraca Carcaixent a la proposta de gestió de recollida de residus de la Mancomunitat de Municipis de la Ribera Alta amb la qual cosa, tot el nucli passarà a tenir el mateix servei que té actualment la Barraca d’Aigües Vives com a entitat local menor. El sistema de recollida serà mitjançant el sistema porta a porta en el nucli urbà i en agrupacions de contenidors en el disseminats i urbanitzacions.
En estos moments la Mancomunitat de la Ribera Alta està tramitant la licitació del servei de recollida de residus per a una sèrie de pobles, entre ells l’àmbit territorial de l’Entitat Local Menor de la Barraca d’Aigües Vives, per la qual cosa s’ha considerat que des del punt de vista de l’eficiència del servei, que siga també la Mancomunitat la que efectue la recollida de residus domèstics en esta zona del terme municipal de Carcaixent que inclou tant el casc urbà com les urbanitzacions i els disseminats. Una vegada iniciat el tràmit, està previst que al mes d’octubre hi haja una adjudicació per a que a finals d’any es puga iniciar la recollida a través de la nova empresa i en la nova modalitat.
Tot i ser dos poblacions administrativament independents, hi ha una realitat social que fa que el dia a dia de la Barraca siga el d’una única entitat ja que no hi ha separació física que justifique a ulls de la ciutadania dos empreses diferents o serveis diferents en la recollida dels RSU. No obstant, la distància física respecte a Carcaixent si que justifica una diferència de costos que ha de considerar-se a l’hora de prestar-se el servei, motiu pel qual s’ha optat pel canvi per part del consistori.
El servei de la Mancomunitat inclourà la recollida i transport a planta de les següents fraccions de residus: fraccions resta, residus orgànics, envasos lleugers, paper i cartró, bolquers i productes d’higiene íntima i voluminosos. El sistema de recollida serà mitjançant el sistema porta a porta, en el nucli urbà ja que és el que es realitza en el nucli urbà de la Barraca i que és la segona opció triada en la consulta ciutadana celebrada el passat mes de febrer. En quant al disseminat i urbanitzacions, per les seues característiques, el sistema més aconsellable en l’actualitat és el «d’illes» de contenidors i que és el que s’aplicarà en la resta d’urbanitzacions de Carcaixent
En paraules de Paco Salom, alcalde de Carcaixent, l’adhesió al servei de la Mancomunitat és un pas endavant per aconseguir els objectius que ens marca la legislació europea al temps que es reforça la col·laboració entre Carcaixent i la Barraca i la Mancomunitat. «Des de l’Ajuntament de Carcaixent apostem per l’optimització dels mitjans i bon ús dels recursos públics, i amb esta iniciativa no solament aconseguim una gestió més eficient, sinó que a més avancem en l’objectiu de residu zero i fem les nostres ciutats més sostenibles». Paco Salom també ha recordat que amb el canvi de sistema no és suficient «cal remarcar que tot i que el sistema ajuda, la col·laboració i conscienciació ciutadana són fonamentals per a evitar situacions lamentables d’abocaments incontrolats, o mal ús dels equipaments», ha afegit.
Ajuntament de Carcaixent
._000472VD