La Diputació ajudarà a la pirotècnia valenciana 300.000 euros per a finançar 15 castells simultanis en diversos municipis

Domingo, 28 de junio de 2020 | e6d.es
• La data i les localitzacions de l’espectacle pirotècnic estan per determinar

._000759
La Diputació de València ajudarà al sector pirotècnic amb 300.000 euros per a contribuir a la seua reactivació després de la crisi causada per la COVID-19. La corporació provincial porta al ple d'este dimarts l'acord amb l'Associació de Fabricants Pirotècnics de la Comunitat (Piroval), que preveu el finançament d'un gran espectacle simultani en 15 espais de la província que retorne la llum després de la foscor de la pandèmia.
El projecte ‘Torna la llum’, proposat per Piroval a la Diputació, preveu invertir l'ajuda provincial en el tret de 15 castells simultanis en diferents espais de la província, especialment de costa. Este esdeveniment “original i innovador” en el qual prendran part més de 80 tècnics i artesans pirotècnics mostrarà la creativitat i el talent d'este sector tradicional valencià.
La data i les localitzacions de l’espectacle pirotècnic estan per determinar, encara que la previsió és que l'esdeveniment tinga lloc durant l'estiu sempre que ho permeten les autoritats sanitàries. Des de Piroval, la presidenta María José Lora ha destacat que “este suport és molt important, ja que el sector de la pirotècnia està greument afectat a causa de la pandèmia”. La presidenta agraïx al seu torn la sensibilitat del president de la Diputació, Toni Gaspar, a l'hora d'escoltar els problemes pels quals travessen i la ràpida actuació per a ajudar els pirotècnics valencians a superar esta crisi del Coronavirus.
Per part seua, Ricardo Caballer, membre de Piroval i destacat empresari pirotècnic, espera que “es puga gaudir prompte d'este inèdit espectacle i ajude a activar el sector, que únicament demanda tornar a treballar”.
El president Gaspar va rebre el 4 de juny als representants de la pirotècnia valenciana, en la primera d'una sèrie de reunions amb els responsables de col·lectius especialment afectats per la suspensió de les Falles i altres festes locals, amb els quals s'ha acordat igualment convenis de col·laboració. A la trobada van assistir la presidenta de Piroval, María José Lora, i els pirotècnics valencians Ricardo Caballer i Samuel Albiñana.

Detalls de l'esdeveniment
Els pirotècnics, que s'han quedat sense poder disparar els muntatges previstos en desenes de festes locals suspeses per la pandèmia, tindran l'oportunitat de convertir els enclavaments de diferents municipis valencians en escenaris virtuals, amb quatre cotes d'altura de llançament i efectes i figures noves.
Un equip compost per 80 tècnics de Piroval s'encarregarà de garantir les mesures de seguretat de cada emplaçament i de controlar la simultaneïtat d'un tret global amb més de 7.000 quilos de material pirotècnic. Cada castell tindrà una duració aproximada de 10 minuts i prop de 500 quilos de material, i inclourà les noves gammes cromàtiques i sonores en les quals treballen els professionals del sector.
En la proposta presentada a la Diputació, els pirotècnics expliquen alguns dels elements que s'utilitzaran en este gran esdeveniment, com el sistema exclusiu de sincronització Pyrodigital o el ‘single shot’ que permet mantindre “un ritme continuat i frenètic dels trets”. No faltaran els bombardejos de color, salzes i ‘crackers’ i, per descomptat, els finals apoteòsics. 
DIVAL


 

._000753

._000006