._000351
La Diputació de València ajudarà a Favara a condicionar una aula per a xiquets i xiquetes de dos a tres anys en el col·legi públic Félix Olmos. Els treballs de construcció i habilitació d'espais per a crear un entorn segur destinat a l'educació infantil comptaran amb una ajuda nominativa de 47.800 euros, inclosa en les subvencions provincials de l'exercici de 2024 i articulada des de l’àrea de Cooperació Municipal.
El president de la Diputació de València, Vicent Mompó, es va reunir amb l'alcaldessa del municipi de la Ribera Baixa, María Pilar Sala, per a conéixer de primera mà les necessitats municipals. “Tractem de donar resposta a les demandes dels nostres pobles, especialment dels més xicotets com Favara perquè són els més vulnerables”, assegura, al mateix temps que posa en relleu “la importància de la col·laboració contínua amb els alcaldes i alcaldesses per a conéixer la realitat dels seus municipis i treballar per a millorar-la”.
A més, concreta el president, “tindre una aula de dos a tres anys és un servici fonamental per a la conciliació de les famílies i per al benestar i desenvolupament dels més xicotets”. “És una infraestructura que contribuïx a la qualitat de vida de la ciutadania i que amb les millores que es realitzaran ho farà a més d'una manera més eficient, sostenible i segura”, argumenta.
La vicepresidenta primera i responsable de Cooperació, Natàlia Enguix, assenyala que la corporació “està molt implicada en totes les actuacions que tenen un caràcter educatiu, ja siga a través d'infraestructures i servicis com és el cas de Favara, o a través de formació i transmissió de coneixement en àmbits com la igualtat, la memòria democràtica o la solidaritat i la cooperació al desenvolupament”. “Amb estes ajudes nominatives, podem completar les actuacions que els municipis duen a terme en el gran programa inversor de la Diputació, que és el Pla Obert”, ha apuntat Enguix.
L'Ajuntament de Favara intervindrà en una aula i un bany existents en el col·legi per a adaptar-los a les necessitats dels més xicotets. En les obres es prestarà especial atenció a la seguretat en cas d'incendi, amb recorreguts d'evacuació, l'accessibilitat i l'eficiència energètica. “En estos treballs sempre tenim en compte que a més de millorar les infraestructures es garantisca la seua seguretat i es promoga el desenvolupament sostenible”, afig Natàlia Enguix.
En este sentit, l'ús racional de l'energia es vorà reforçat per la instal·lació d'un sistema de ventilació que regule la qualitat de l'aire interior, tant a l'aula com en el bany, i s'implementaran mesures d'estalvi d'aigua en les instal·lacions. “Les polítiques de sostenibilitat i reducció de l'impacte ambiental poden i deuen estar presents en cada projecte que ens plantegem des dels municipis”, considera la vicepresidenta de la Diputació.
L'ajuda nominativa que rep Favara se suma a l'assignació que li correspon al municipi de la Ribera Baixa en el marc del Pla Obert quadriennal de la Diputació, que supera el 1.170.000 euros, 207.000 euros més que la dotació dels plans d'inversions en la passada legislatura. A esta quantitat cal sumar els 240.000 euros que li han correspost enguany de l'aportació provincial al Fons de Cooperació en el qual la corporació que presidix Vicent Mompó participa al costat de la Generalitat.
Diputació de València