La Diputació de València convoca els premis per incentivar la investigació i la creativitat en memòria democràtica
Per al present curs s’ha elegit el tema ‘Moviments de població forçats per conflictes durant els segles XIX i XX’ i el termini per entregar els treballs finalitza el 31 de juliol de 2024
La convocatòria dels premis ‘La Memòria a l’escola’ que promou l’àrea de Memòria Democràtica de la Diputació de València, dirigida per la vicepresidenta primera, Natàlia Enguix, ja està oberta. Es tracta de guardons que pretenen reconéixer i incentivar l'esforç d'inici a la investigació i difusió històrica realitzat per l'alumnat, així com la tasca de tutorització del seu professorat mitjançant projectes d’ensenyança-aprenentatge que els permeten reflexionar sobre els avantatges que suposa la democràcia i l'Estat de Dret en la vida dels ciutadans.La Diputació repartix premis per valor de 12.000 euros, distribuïts en un primer de 4.000, dos segons de 2.000 i quatre tercers de 1.000. A més, en una novetat de la present edició, les quantitats assignades a cada premi es distribuixen en un 75% per a l’alumnat autor/autora o autors del treball i un 25% al tutor/tutora o tutors.
Per al present curs s’ha elegit el tema ‘Moviments de població forçats per conflictes durant els segles XIX i XX’ i el termini per entregar el treball finalitza el 31 de juliol de 2024.
Segons la vicepresidenta primera, Natàlia Enguix, “la voluntat de l’àrea de Memòria Democràtica és arribar a les generacions més joves i fer-les entendre que la democràcia que hui disfrutem és el millor dels sistemes de convivència però que, ni molt menys, és un sistema que no necessita del suport popular. Cal apostar dia a dia per ella i per això és interessant conèixer com de complicat ha sigut aconseguir-la. Estos premis valoren la feina investigadora però també el contacte amb persones majors que poden contar, de primera mà, els conflictes del passat i, en este cas, l’exili forçat al que es vegeren obligats. Convide tots els centres educatius valencians a participar”.
Poden participar en esta convocatòria tots els alumnes de 4t d'ESO, 1r i 2n de Batxillerat de tots els centres educatius valencians i la seua intervenció pot ser tan individual com en equips de fins a quatre persones. En tot cas hauran d’estar tutoritzats per un/una docent o grup de docents del centre.
Solament s’accepten treballs originals i poden consistir en estudis plasmats en documents escrits sobre qualsevol suport o projectes audiovisuals i obres de creació, incloent en estes obres teatrals, artístiques, cançons, etc. És també, esta possibilitat de lliurar els treballs en diferents formats, una novetat de la present edició. Els treballs escrits han de tindre una extensió màxima de 40 pàgines, els audiovisuals no han de superar els 30 minuts de durada i els que es basen en una creació artística han d’anar acompanyats d'una memòria d’una extensió màxima de 15 pàgines. Tots els projectes han d’estar acompanyats d'una memòria del tutor o tutora.
-
0ComentarisImprimir Enviar a un amic
-
Notícies similars
-
La unitat de Normalització Lingüística convoca les subvencions per a municipis que organitzen premis a l'ús de...
Hi ha 0 comentaris / Llegir més
-
La Ribera destaca pel nombre de biblioteques que reben els packs
Hi ha 0 comentaris / Llegir més
-
Que se invertirán en proyectos y acontecimientos relacionados con la con la memoria democrática valenciana
Hi ha 0 comentaris / Llegir més