La Diputació de Valčncia regularŕ el teletreball de manera permanent

Lunes, 29 de junio de 2020 | e6d.es
• La diputada d'Administració General, Pilar Molina, assenyala que esta eina no és només una mesura de conciliació familiar i laboral sinó també una oportunitat

._000386
La Diputació de València regularà de manera permanent el seu sistema de teletreball, un projecte que ve desenvolupant des de fa mesos i que cobra especial importància en l'actual context de crisi sanitària causada per la COVID-19, que ha tingut conseqüències extremes com la del confinament de la ciutadania. Els sindicats han valorat positivament l'esborrany del projecte, que els ha sigut entregat este dijous en la reunió de la Taula General de Negociació. La intenció de l'àrea d'Administració General que dirigix la diputada Pilar Molina és regular el treball no presencial en la corporació provincial atenent no sols situacions d'emergència, sinó els avantatges que el teletreball pot tindre en el funcionament diari de la institució. En paraules de Pilar Molina, “no parlem sol d'una mesura de conciliació de la vida familiar i laboral, sinó d'una oportunitat per a avançar en la modernització de la Diputació i la millora dels serveis que presta a ajuntaments i persones”.
Des del departament de Personal, integrat en l'àrea d'Administració General, tenen clar que la implantació de qualsevol mesura organitzativa ha de fer-se des de la responsabilitat i el consens, per això s'ha entregat la proposta a tots els sindicats amb representació en la Taula de Negociació per a iniciar el debat sobre la regulació del teletreball en la Diputació.
La diputada responsable de Personal, Pilar Molina, advertix que el teletreball, malgrat els seus avantatges per als empleats, l'Administració i la societat en general, “pot presentar inconvenients com la pèrdua de canals informals de comunicació, la dificultat per a desconnectar o els possibles riscos per a la salut de les persones teletreballadores a mitjà o llarg termini”. Molina considera que no s'han de descurar estos factors, però aposta pels avantatges del teletreball, entre els quals destaca “l'estalvi de costos, la reducció de desplaçaments i contaminació i la major integració laboral de les persones amb mobilitat reduïda”.

Formació i els mateixos drets
La proposta de regulació del teletreball en la Diputació entregada als sindicats contempla l'elaboració de programes específics per serveis, basats en necessitats organitzatives. D'esta manera, “aquells serveis que pretenguen accedir al teletreball hauran de revisar els seus processos de producció per a optimitzar la gestió amb la implantació efectiva de l'administració electrònica”, explica la responsable de Personal.
Pilar Molina afig que “els empleats o empleades de la Diputació que accedisquen al teletreball tindran garantits tots els drets laborals en igualtat de condicions a la resta del personal de la institució, si bé hauran de complir una sèrie de requisits, cas dels cursos de formació necessaris per a adquirir els coneixements i habilitats que requerix el teletreball”.
Els programes que es dissenyen per a cada departament o servei hauran de justificar la seua implantació, els objectius a aconseguir i el sistema d'avaluació dels resultats. En esta mateixa línia, els qui accedisquen al teletreball hauran de subscriure un Pla Personal en el qual s'inclourà l'avaluació del treball exercit de forma no presencial. 
DIVAL

 

._000733

._000771