La Diputació reforça les inversions socials amb 23 milions
Per a centres de dia i jubilats, col·legis, residències i ajudes bàsiques
El Centre Ocupacional Hort de Feliu d'Alginet és l'exemple de la política per a les persones que s'ha convertit en eix prioritari per a la Diputació de València. La Corporació provincial ha destinat poc més de 30.000 euros per a la rehabilitació i adequació d'un espai que ocupa a persones amb paràlisi cerebral i altres patologies cerebrals, en el qual s'ofereixen sis tallers diferents amb activitats fonamentalment artístiques i artesanals. És una de les moltes aportacions contemplades en un pressupost social de 23 milions d'euros que s'ha incrementat malgrat la retallada estatal.
De les mans dels usuaris del Centre Ocupacional d'Alginet ixen, per exemple, els mosaics que decoren part de les instal·lacions d'una coneguda cadena de supermercats valenciana. “Aquesta és la seua vida, ací són felices i tenen tasques estimulants que fer tots els dies”, explica Pepe Ramírez, director del Centre Hort de Feliu d'Alginet, qui destaca igualment la tornada al centre de “molts usuaris que han tornat en retirar l'actual govern autonòmic el copagament que va decretar l'anterior”.
El centre ocupacional d'Alginet és només un dels 17 centres socials de les comarques valencianes que enguany han rebut ajuda directa de la Diputació per a reformar, adequar o ampliar les seues instal·lacions. En total s'ha invertit mig milió d'euros en aquestes millores en centres de dia, residències, centres ocupacionals i locals de mestresses de casa o jubilats.
A més d'Alginet, la Corporació ha invertit 60.000 euros en els centres per a persones majors de Llombai, Faura, Olocau i Picassent; 50.000 euros en el centre educacional per a majors i joves d'Alfarp i el centre social de Beniparrell: així com intervencions de millora en residències, centres de dia i clubs de convivència de Guadassèquies, Cullera, Benigànim, Jarafuel, Rafelcofer, Vilamarxant, Domeño, Ráfol de Salem, Beniarjó i Xeresa, en aquest últim cas amb una ampliació molt celebrada pels usuaris de les instal·lacions que utilitzen tant els jubilats com les mestresses de casa.
En paraules del president de la Diputació, Jorge Rodríguez, aquestes inversions “van destinades a millorar les instal·lacions de dependències que ajuden directament a les persones o bé serveixen com a lloc de trobada i sociabilització”. Rodríguez ha destacat la transversalitat d'aquestes aportacions, que aconsegueixen a 17 municipis de diverses comarques, i ha insistit en el full de ruta de la Diputació que presideix, amb obres “potser menys espectaculars però molt necessàries per a les persones i que realment donen resposta als seus problemes”.
Per la seua banda, la diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer, ha explicat que “aquestes millores en més d'una quinzena de municipis serveixen per a resoldre reivindicacions en alguns casos històriques, i totes tenen en comú que van en benefici de col·lectius de persones majors, amb algun tipus de dependència o socialment desfavorides”.
Noves línies socials i més ajuda bàsica
En el pressupost de la Diputació de València per a 2017 no solament s'incrementa en 3,1 milions la partida per ajudes de primera necessitat i inclusió social que es concedeixen a través dels ajuntaments, amb 9,5 milions d'euros, sinó que apareixen noves línies d'inversió per al manteniment de col·legis públics dels municipis valencians, amb 7 milions d'euros, i la creació de 4 centres socials a Llíria, Paterna, Sueca i Carcaixent, amb 5,6 milions d'euros.
En l'apartat social també s'emmarca l'actuació en l'Hospital General i les aportacions al Psiquiàtric de Bétera, l'Institut Valencià d’Audiofonologia (IVAF), i les escoles agrícoles i forestals que depenen de l'àrea de Benestar Social, Salut i Educació que dirigeix Mercedes Berenguer.
A més, la Corporació provincial ha destinat una línia amb una dotació de 212.000 euros per a l'adaptació de set vehicles de sengles associacions de discapacitats amb seus en la província. Aquesta partida serveix, en paraules de Berenguer, per a “solucionar el problema del desplaçament dels pacients”.
Finalment, cal afegir les diferents subvencions concedides directament a ens i centres socials, cas de la residència Aigües Vives de Carcaixent, on la Diputació ha invertit 120.000 euros per a seguir avançant en la rehabilitació d'unes instal·lacions que presentaven una important deterioració. Amb aquesta ajuda es pretén garantir el servei que la residència presta a quasi un centenar d'usuaris.
-
0ComentarisImprimir Enviar a un amic
-
Notícies similars
-
47,5 milions d'euros a la Ribera Alta i 19,1 milions per a la Ribera Baixa
Hi ha 0 comentaris / Llegir més
-
L'assignació d'este pla a quatre anys, una de les novetats per a facilitar la planificació i execució de les o...
Hi ha 0 comentaris / Llegir més
-
La Ribera Alta té assignats 20 milions i la Ribera Baixa més de huit en un repartiment que inclou a les set ma...
Hi ha 0 comentaris / Llegir més