La Federacio d'Associacions de Mares i Pares de la Ribera Alta inicia una nova etapa
Amb els reptes d'augmentar la representació i reduir la concentració d'alumnat amb necessitats de suport educatiu
Aranda relleva en el càrrec a l'alzireny Sergio García-Rojo, de l’AMPA del col•legi Federico García Sanchis. L'elecció del nou president va tindre lloc durant l'assemblea celebrada al col•legi Víctor Oroval de Carcaixent per a la renovació dels càrrecs de l’agrupació comarcal.
Juntament amb Aranda es van designar els nous membres de l'agrupació, que representen a les AMPA dels col•legis Rafael Comenge d'Alberic, José María Boquera de Carcaixent i Ribalta d'Algemesí, i als instituts Vicent Gandia de Castelló de la Ribera, Pere d'Esplugues de la Pobla Llarga i Arabista Ribera de Carcaixent, així com el propi Bernat Guinovart d'Algemesí.
Un dels reptes de la nova agrupació comarcal és aconseguir una major representació a la Ribera Alta, tot iniciant contactes amb les AMPA per incorporar almenys un representant de cada poble al consell, per tal d'augmentar la participació i el compromís de les famílies d'alumnes a nivell comarcal: “En els pròxims dies aniré recopilant informació per a elaborar el pla a seguir per a impulsar i dinamitzar la comarca amb la vostra ajuda i il•lusió”, va anunciar Aranda. També a través del foment de la constitució de coordinadores d'AMPA als municipis, a l’estil de la coordinadora de Carcaixent, present a l'assemblea, una agrupació molt activa.
Els membres cridaren l'atenció sobre la nul•la presència de representants de les famílies d'Alzira, capital de la comarca, on a hores d'ara precisament està reorganitzant-se la coordinadora de les AMPA locals. El president de FAMPA-València, Màrius Fullana, va assistir a l'acte i va exposar quines són les línies de treball obertes a la federació —que té representació al Consell Escolar Valencià i a la Mesa de Mares i Pares, d'àmbit autonòmic—: “La defensa d'una escola pública de qualitat, laica, coeducativa, en valencià i plurilingüe; el canvi del sistema educatiu, que desaparega la concertació i acabar amb les retallades i fomentar el treball conjunt amb professorat i alumnat, creant comunitats educatives”.
A l'assemblea, però, es va posar també de manifest la preocupació de les AMPA riberenques per l’excessiva concentració de l'alumnat amb necessitats educatives especials i de compensació educativa als centres públics, tot i que la llei obliga al repartiment equilibrat d'aquest a tots els centres sostinguts amb diners públics (és a dir, a públics i concertats), davant la passivitat en molts casos de la Inspecció Educativa i de les Comissions Municipals d'Escolarització.
En aquest sentit, es va acordar crear una grup de treball per tal d’arreplegar informació i proposar solucions. Aquesta iniciativa va ser ben acollida i es traslladarà també a la Junta de Govern de FAMPA València.
Altres temes que preocupen a les AMPA de la Ribera Alta són l'estat de les infraestructures educatives, la retirada del fibrociment, el nou model plurilingüe i l'organització dels temps escolars. Així també, es va incidir en la importància de la formació per tal de conèixer els drets com a mares i pares davant dels propis centres educatius i de l'administració i es va anunciar la posada en marxa d'un banc de recursos on es compilaran les activitats i projecte d'èxit de les AMPA que estarà a l'abast de totes les associacions.
-
0ComentarisImprimir Enviar a un amic
-
Notícies similars
-
Manifiesta que tota la comunitat educativa pares, mares alumnes, professorat tant de l’escoles de primària co...
Hi ha 1 comentaris / Llegir més
-
Albert Furió ha sigut elegit nou portaveu comarcal de Compromís a la Ribera Alta
Hi ha 0 comentaris / Llegir més
-
Junt a la Federació de Municipis i Províncies
Hi ha 0 comentaris / Llegir més