| Edició núm. | Any: 13 | Notícies: | Fotografies: | Comentaris d'usuaris:

 25/04/2015

POBLACIONS » Algemesí

La Fiesta de la Mare de Déu de la Salut de Algemesí presente este fin de semana en Guadassuar

Este fin de semana la danza dels Bastonets y “Els dolçainers i tabaleters de l’Escola Musical d’Algemesí” participan como invitados en las celebraciones de Gurrea de Gallegos (Huesca) y Guadassuar, respectivamente


._000201
Desde la declaración de la Unesco la Festa de la Mare de Déu de la Salut de Algemesí, no se limita ya a los emblemáticos días del 7 y 8  de septiembre. Su música y sus rituales de danza están presentes y llevan el nombre de Algemesí durante todo el año a numerosos eventos culturales españoles y extranjeros. Este fin de semana la danza dels Bastonets acompañada por “Els dolçainers i tabaleters de l’Escola Musical d’Algemesí” participan como invitados en las celebraciones que  Gurrea de Gallegos (Huesca), localidad que durante estos días homenajea a su patrón San Jorge. Por ello, el sábado 25 de abril de 2015  clausurarán la muestra de danzas de “Paloteo” en presencia de la Presidenta del Gobierno de Aragón, Luisa Fernanda Rudi. Y allí participarán el Els Bastonets de Algemesí, con sus 21 partituras y otras tantas evoluciones coreográficas, ya que ellos son la única danza de bastones o “paloteo” con la categoría de Patrimonio de la Humanidad  en el contexto de les “Festes de la Mare de Déu de la Salut.”
Pero durante estos día, concretamente hoy viernes 24 de abril, a las 21 horas ,“la dolçaina i el tabal de Algemesí” indiscutible fondo sonoro de la fiesta,  serán los protagonistas de la presentación de  “ADIT Associació de Dolçaina i Tabal de Guadassuar” que dirigen los algemesinenses Andrés Felici Castell (dolçaina) y  Robert Ribes Fontana (tabalet) que inaugurarán junto a sus alumnos, en el Centre Cultural de esta localidad de la Ribera, la exposición “La dolça eina de la nostra festa”; una muestra fotográfica y documental producida por el Museu Valencià de la Festa de Algemesí, que desde su inauguración en 2011 ha sido ya expuesta en Valencia, Castelló, Alicante, Vinaròs, Pego, Vall d’Uixó, Santa María de la Valldigna, L’Alcora, Sant Vicent del Raspeig, Ontinyent  y  Bocairent entre otras poblaciones valencianas.
La exposición realiza un recorrido por la historia de la dolçaina desde la crisis que sufrió en instrumento a finales de los 60 y de la recuperación del mismo a partir de la creación en Algemesí en 1975 de la primera Escuela Valenciana de  de Dolçaina y Tabal.
Ajuntament d'Algemesí
El Sis Doble no corregeix els escrits que rep. La reproducció d'aquest text és literal; fidel a les paraules, redacció , ortografia i sentit de l'autor/s
  • 0Comentaris
    Imprimir Enviar a un amic

Notícies similars

AFEGIR UN COMENTARI

Escriu en aquest camp el resultat de la suma, en xifra

És obligatori omplir aquesta casella amb un nick o nom real. No utilitzar la paraula "Anònim" o similars

La direcció no apareixerà públicament però ha de ser correcta; en cas contrari, no se editarà el comentari. Es comprobarà l'autenticitat del e-mail, encara que no se farà públic, seguint la nostra política de privacitat.

* El comentari pot tardar a aparéixer perquè ha de ser moderat per l'administrador. * Ens reservem el dret de no publicar o eliminar els comentaris que considerem de mal gust, il•lícits o contraris a la bona fe; així com els de contingut de caràcter racista, xenòfob, d'apologia al terrorisme o que atempten contra els drets humans. * EL SIS DOBLE no té per què compartir l'opinió de l'usuari, ni es fa responsable de les opinions abocades. * Es recomana no abusar de les majúscules ni d'abreviatures. * Els comentaris han de guardar relació amb el tema del qual tracta la notícia. * No s'admeten comentaris de caràcter publicitari.