La figura del escultor Antonio Ballester serà analitzada demà a Alzira per Bernat Montagud
En una conferència al saló d’actes del Museu Municipal d’Alzira, a les 19:30 hores
Demà dijous, 16 de maig, el doctor en art i historiador Bernat Montagud oferirà una conferència al Saló d’Actes del Museu Municipal d’Alzira, a les 19:30 hores, al voltant del escultor Antonio Ballester, de la seua obra en general i de la imatgeria en particular,
Alzira guarda un llegat importat de l’obra del artista. Es va a presentar un tríptic en el que s’anima a alzirenys i visitants a donar un recorregut per set llocs de la ciutat on es conserven obres de Ballester, algunes es troben en llocs tancats i altres, com és el cas de una de les germanetes del pont de San Bernat, al aire lliure.
Es dona la circumstància que esta mateixa conferència va ser donada ahir per Bernat Montagud a la Real Academia de Bellas Artes de San Carlos, de la que l’historiador alzireny és acadèmic.
L’Hort, el Sepulcre i altres
Entre les seues obres més rellevants a la nostra ciutat trobem el passos processionals de Jesús a l’Hort i el Sant Sepulcre, creats en 1943. La curiositat es que la idea del alcalde en aquells anys era que tota la imatgeria de la Setmana Santa d’Alzira fora esculpida per Ballester, però alguns confrares de l’època es van negar a dur endavant este projecte al·legant que era un artista “comunista, roig i ateu” .
Altres obres que estan a la nostra ciutat són la imatge de la Mare de Déu del Lluch, la patrona d’Alzira; la Immaculada que es troba a l’església de Santa Caterina, i que tal com va declarar al seu dia l’artista és una de les seues creacions preferides; una imatge de Sant Antoni, també en Santa Caterina i ‘El pas del poble’, un altra obra de Ballester encara que en l’actualitat es troba prou deteriorada.
Una de les propostes de Bernat Montagud passa per que l’Ajuntament, en la mesura de les seues possibilitats, demanara a l‘IVAM la cessió temporal de la gran quantitat d’obra profana que alberga este museu per a que puga ser exposada a Alzira.
Un llegat per tot arreu del món
En altres llocs d’Espanya i a Mèxic, lloc on es va exiliar, també hi han obres d’Antonio Ballester, així com a Califòrnia, als Estats Units, on hi ha una sèrie de murals escultòrics al seminari de Camarillo.
L’artista no sols treballa la fusta, també la pedra, atribuint-se a ell la construcció d’un impressionant panteó del cementeri de València.
Entrevista a Bernat Montagud
al voltant d’Antonio Ballester
-
0ComentarisImprimir Enviar a un amic
-
Notícies similars
-
Hoy presenta en Alzira su libro ‘Enrique Casterá Masiá. Escultor alzireño (1910-1983)’
Hi ha 1 comentaris / Llegir més
-
En el acto intervinieron Antonio Martínez, editor de la obra, el periodista Bernat Clari y el propio autor
Hi ha 0 comentaris / Llegir més
-
Presentó ayer un libro en el que hace un recorrido a través de la faceta artística de Casterá e ilustrado con ...
Hi ha 0 comentaris / Llegir més