Amb l’objectiu de promocionar l’exquisida gastronomia local i potenciar la variada oferta turística de la nostra ciutat, la regidora responsable d’este àrea, Manoli Egea, ha mostrat el seu interés en què Sueca fora protagonista del programa de Canal Cocina “Hoy cocina el alcalde”. Este matí, ha tingut lloc la gravació en una caravana- plató mòbil, ubicada en la plaça de l’Ajuntament. “La finalitat principal de posar-nos en contacte amb este canal de televisió, és la de donar a conéixer Sueca com la ciutat de l’arròs per excel•lència; donar a conéixer la nostra gastronomia i també l’àmplia oferta turística que oferix el nostre municipi. És un programa que té bona audiència, i ens va sorgir la idea de portar-lo a Sueca per a donar a conéixer tots els seus atractius turístics, especialment com a bressol de l’arròs”, ha explicat Egea.
Prèviament a la gravació, les càmeres del programa han acompanyat la presentadora, la periodista especialitzada en gastronomia, Begoña Tormo; a l’alcalde, Salvador Campillo; i a la regidora de Turisme, Manoli Egea; en un tour en què han visitat, en primer lloc, la Cooperativa de Productores de Semillas de Arroz (Coopsemar), on han pogut comprovar la varietat existent; la cooperativa Unió Cristiana, per a conéixer la quantitat d’arròs que es produïx en Sueca; i el Mercat Central, on han recorregut diverses parades i han pogut conéixer més de prop els productes típics del municipi. A més, les càmeres de Canal Cocina han pogut presenciar en el Mercat la gravació d’un dels show cookings que organitza la Regidoria de Turisme, consistent en sessions de cuina en directe de plats típics de Sueca. En esta ocasió, ha sigut el restaurant Llopis qui ha cuinat una paella amb costella, faves i carxofa. Finalment, les càmeres del programa han gravat imatges de diversos edificis del municipi per a reflectir la seua arquitectura modernista i així transmetre el nostre patrimoni turístic cultural.
A continuació, s’ha iniciat la gravació del programa en què l’alcalde de Sueca, Salvador Campillo, ha cuinat una paella amb carn i verdures, una recepta típica de la gastronomia local que ha contribuït que Sueca siga coneguda com la ciutat bressol de l’arròs.
Ajuntament de Sueca