La Generalitat defén que l'adopció de l'hidrogen verd impulsa les cadenes de subministrament sostenibles i promou una economia circular
El secretari autonòmic d'Indústria, Comerç i Consum, Felipe Carrasco, ha assistit a Elx al Congrés d’Economia Circular
El secretari autonòmic d'Indústria, Comerç i Consum, Felipe Carrasco, ha assistit al Congrés d’Economia Circular que ha tingut lloc a Elx, organitzat pel Cercle Empresarial d'Elx i Comarca (CEDELCO), el parc empresarial de la localitat, el Parc Científic de la Universitat Miguel Hernández i l'empresa Green.Felipe Carrasco ha anunciat que “la Comunitat Valenciana s'ha sumat a l'Aliança de coordinació nacional de les valls d'hidrogen representant així iniciatives autonòmiques com HyVAL Clúster de l'Hidrogen Comunitat Valenciana i la VAHIA 2030 Vall d'Hidrogen Alacant i les que puguen anar sumant-se. Cal tindre en compte que l'adopció de l'hidrogen verd impulsa el desenrotllament de cadenes de subministrament sostenibles i promou una economia circular, possibilitant models productius més respectuosos amb el medi ambient”.
La iniciativa de coordinació nacional va sorgir en el Congrés Europeu d'Hidrogen que es va celebrar a Bilbao el mes de març passat i on es va posar de manifest l'interés de conjuminar esforços entre totes les valls d'hidrogen de les diferents regions, tindre una certa veu d'unitat en temes rellevants i veure la possibilitat de conformar projectes compartits sobre la base de sinergies.
Com ha explicat Felipe Carrasco, “l'objecte de l'Aliança és l'intercanvi de coneixement i bones pràctiques entre les diferents iniciatives en desenrotllament, la identificació de potencials sinergies entre els diferents projectes i millorar la capacitat d'interlocució amb les diferents institucions espanyoles i comunitàries”.
Per al secretari autonòmic d'Indústria, “esta Aliança és el marc de col·laboració del qual ens hem dotat les diferents iniciatives que s'estan desenrotllant per a l'impulsar la cadena de valor de l'hidrogen renovable i fomentar la descarbonització de l'economia espanyola, posicionant al nostre país com un actor rellevant en l'economia de l'hidrogen renovable europea. Es tracta d'una posició en la qual la Comunitat Valenciana ha de destacar per la implicació públic-privada que hi ha respecte a ella”.
“Cal tindre en compte -ha afegit Felipe Carrasco- que l'hidrogen renovable és un vector energètic clau per a fer realitat el compromís que hem assumit a nivell europeu d'aconseguir les zero emissions netes per a 2050 i per a avançar en la reducció de la dependència energètica. Espanya compta amb condicions idònies per a fer de l'hidrogen renovable, un aspecte clau per a la transició energètica i una oportunitat per al desenrotllament industrial, econòmic, social i tecnològic”.
“Per això, tal com ja va avançar el mateix president Carlos Mazón, des de la Generalitat s'està impulsant la generació de l'hidrogen verd per a promoure la seua integració en la matriu energètica en la Comunitat Valenciana. Apostem a més per de el desenrotllament de valls d'hidrogen (ecosistemes que connecten la producció i el consum) com formula òptima per al desenrotllament de la cadena del valor de l'hidrogen.
L'hidrogen verd, font d'energia neta
Produït mitjançant electròlisi amb electricitat renovable, l'hidrogen verd presenta avantatges notables per a les empreses que busquen alinear-se amb els objectius de sostenibilitat i reduir la seua petjada de carboni. El seu procés de producció evita l'emissió de gasos d'efecte d'hivernacle, la qual cosa contribuïx directament a la mitigació del canvi climàtic. Al mateix temps, oferix una major independència energètica, permetent a les empreses diversificar les seues fonts d'energia i disminuir la dependència de combustibles fòssils, la volatilitat dels quals representa un risc creixent per a la continuïtat de les operacions.
A més, l'hidrogen verd pot emprar-se com una font d'energia neta i versàtil en aplicacions com la generació d'electricitat, la mobilitat en vehicles d'hidrogen i la calefacció industrial. En este sentit, resulta crucial per a descarbonitzar sectors industrials que requerixen altes temperatures i que són difícils d'electrificar, com l'acer, el ciment i el vidre. Este recurs magatzenable també permet a les empreses superar un dels principals desafiaments de les energies renovables: la intermitencia, ja que pot acumular-se en moments d'alta producció energètica i utilitzar-se en períodes de baixa disponibilitat, garantint així un subministrament energètic més estable.
En impulsar la innovació i la col·laboració entre empreses, centres d'investigació i governs, s'enfortixen sectors estratègics i es creen nous nínxols d'ocupació verda, elevant així la competitivitat i la sostenibilitat a llarg termini de les organitzacions.
-
0ComentarisImprimir Enviar a un amic
-
Notícies similars
-
També ha mostrat el seu reconeixement cap a "l'important treball" desenvolupat pels professionals sanitaris i ...
Hi ha 0 comentaris / Llegir més
-
El titular del Consell ha explicat que "no és necessari l'apilament massiu de productes" i ha demanat ‘corresp...
Hi ha 1 comentaris / Llegir més
-
La Diputació ha invertit 318.789 euros en tres comarques a través del Programa de Gestió Forestal Sostenible d...
Hi ha 0 comentaris / Llegir més