| Edició núm. | Any: 13 | Notícies: | Fotografies: | Comentaris d'usuaris:

 20/02/2015

POBLACIONS » L'Alcúdia » Homenatges i celebracions » Joventut » Personatges

La investigadora de l'Alcúdia Alba Hervás, menció d’honor en els premis Científic-Tècnics d’Algemesí

La jove biotecnòloga rebrà el premi el 27 de març, al costat d’altres joves investigadores


._000340
El jurat dels X Premis Científics-Tècnics d’Algemesí ha sigut especialment prestigiós aquest any: el formaven Avelino Corma, el químic que va guanyar el Premi Príncep d’Astúries d’Investigació 2014;  els rectors de la Universitat de València i de la Universitat Politècnica de València; el director de l’Institut de Ciència Molecular de la Universitat de València, Eugenio Coronado; el director del Centre de Reconeixement Molecular i Desenvolupament Tecnològic, Ramón Martínez; i el director de la Fundació La Fe Investigació, José Vicente Castell. Sis dels més brillants investigadors dels nostres dies, que lliuraren un premis que, any rere any, van adquirint major prestigi.
La biotecnòloga de l’Alcúdia, Alba Hervás, ha obtingut una menció d’honor i rebrà el premi el 27 de març, al costat d’altres joves investigadores. Alba va presentar el treball “L’altra música dels CDs: diagnòstic de malalties infeccioses”.  Es tracta del desenvolupament d’una metodologia d’anàlisi del sèrum sanguini a partir de la tecnologia del disc compacte, a través de la qual i en menys de 30 minuts, l’analista podrà saber si el pacient ha estat infectat pel VIH.
Alba, que a hores d’ara pertany a l’equip d’investigadors de l’Institut Valencià d’Investigacions Agràries (IVIA) des que va guanyar una beca el juny passat, ve desenvolupant el seu projecte des de fa temps i en diferents àmbits d’investigació. És una nòmada forçosa de la investigació, però la seua constància i tenacitat ho diuen tot sobre ella. Després d’una estada a la Universitat Tècnica de Berlín, va obtenir un contracte a l’Institut de Diagnòstic Molecular i Desenvolupament Tecnològic de la Universitat Politècnica de València, en març de 2013, on va començar a desenvolupar la seua idea. Amb l’ajuda de l’Hospital General de València per a la provisió de les mostres –i de vegades d’amics i familiars que s’han prestat a les extraccions–, Alba va demostrar que amb aquesta tecnologia podien analitzar-se unes trenta mostres per disc i, sobretot, que el seu cost permet utilitzar-lo en llocs remots, mal equipats pel que fa a les infraestructures sanitàries o en situacions d’emergència.
Els descobriments d’Alba han merescut l’acceptació de la seua participació en el 5th World Biotechnology Congres o en el VIII International Workshop on Sensors and Molecular Recognition.
Ajuntament de l'Alcúdia
El Sis Doble no corregeix els escrits que rep. La reproducció d'aquest text és literal; fidel a les paraules, redacció , ortografia i sentit de l'autor/s
  • 2Comentaris
    Imprimir Enviar a un amic

Notícies similars

AFEGIR UN COMENTARI

Escriu en aquest camp el resultat de la suma, en xifra

És obligatori omplir aquesta casella amb un nick o nom real. No utilitzar la paraula "Anònim" o similars

La direcció no apareixerà públicament però ha de ser correcta; en cas contrari, no se editarà el comentari. Es comprobarà l'autenticitat del e-mail, encara que no se farà públic, seguint la nostra política de privacitat.

* El comentari pot tardar a aparéixer perquè ha de ser moderat per l'administrador. * Ens reservem el dret de no publicar o eliminar els comentaris que considerem de mal gust, il•lícits o contraris a la bona fe; així com els de contingut de caràcter racista, xenòfob, d'apologia al terrorisme o que atempten contra els drets humans. * EL SIS DOBLE no té per què compartir l'opinió de l'usuari, ni es fa responsable de les opinions abocades. * Es recomana no abusar de les majúscules ni d'abreviatures. * Els comentaris han de guardar relació amb el tema del qual tracta la notícia. * No s'admeten comentaris de caràcter publicitari.