._000464
El cartell de la IV edició del festival Espigarock ja va prenent format. L’organització del festival ha confirmat ja dos dels grups que actuaran el pròxim 9 de setembre a Sueca, Boikot i Pupil·les, coneguts ambdós per les seues lletres reivindicatives i combatives. Esta edició estarà marcada per l’homenatge que es rendirà a l’escriptor i assagista suecà, Joan Fuster, en commemoració del 25 aniversari de la seua mort. Les primeres entrades ja estan a la venda des de finals de la setmana passada a:
www.notikumi.com. L’organització busca en esta edició donar un major protagonisme a la dona buscant així la paritat entre els grups que actuaran en les pròximes festes majors de la localitat a setembre. Les Pupil·les, que van nàixer el 2014, són tres en l’actualitat, dos d’elles xiques i un xic: Mireia (Alzira, la Ribera), Natàlia (Gata de Gorgos, la Marina) i Joan DJ-Rule (Montcada, Horta Nord). Al seu primer disc Bruixes de dol, es poden escoltar diferents estils com el reggae, ska o el drum & bass. El grup, marcat pel seu caràcter feminista i les seues lletres esmolades i en valencià, ha presentat a finals de febrer el seu nou disc baix el nom Les silenciades, on inclouen nous estils musicals però sense perdre la seua essència.
Al mateix temp, l’altre grup confirmat ha estat Boikot, un dels principals referents de la música alternativa i reivindicativa de l'Estat espanyol, amb una música caracteritzada pel seu compromís social i el missatge polític. Boikot va nàixer el 1987, prompte es va fer un lloc a Madrid actuant en bars i en festes locals, i en poc de temps, als anys 90, ja els coneixien fins i tot a llatinoamèrica. L’any 1995 i 1996 llancen els discs Cria Cuervos i Tu Condena i més tard publiquen una trilogia anomenada La ruta del ché, on inclouen diferents versions mentre estan de gira per llatinoamèrica, on es contagien de la música propia d’estos països.
Al 2000 editen el disc Historias directas de Boikot i l’any 2001 decideixen autogestionar-se amb el seu propi segell discogràfic, Producciones BKT. Al 2002 i al 2004 es publiquen els discs De espaldas al mundo i Tus problemas crecen. Durant 2007 visiten diferents festivals en Colòmbia, Alemanya i Itàlia i a més, destaca la participació del grup al Barisarock, un festival organitzat baix el lema, “per la pau, el rock la convivència entre cultures”. A finals de 2007 els components de Boikot viatgen fins a Mostar (Bòsnia) per gravar en el Pavarotti Music Centre l’àlbum Amaneció, en el qual participen diferents músics del folk balcànic. Però abans, realitzen la seua primera gira pel Japó. Al desembre del 2008 es publica el disc en directe de la gira Ni un paso atrás. Al 2012 publiquen Lágrimas de rabia i al 2014, el segon àlbum en directe, sota el nom Boikotea. Per últim, al llarg d’este 2017 s’espera la publicació del seu últim treball. durant
Barbaritats guanya el I Concurs Espigarock
El guanyador de la primera edició del Concurs EspigaRock, que actuarà com teloner, en este ja consolidat festival, ha estat el grup Barbaritats, format per sis músics tots ells de Xàtiva, que mesclen diferents estils musicals. El jurat va atorgar el premi al grup per la seua adequació als requisits: la posada en escena, l’adequació al festival i la qualitat del directe. La primera final del certamen es va celebrar el passat dissabte, en els voltants del Casal Jove i en el marc de la 16ª edició del festival Sueca Sona. Els tres finalistes foren Nius de Nit, TESA i L’Home Brut.
Ajuntament de Sueca