._000300
._000351
L'Ajuntament de Cullera ha salvat un dels principals entrebancs que se li van plantejar a l'inici de la legislatura: mantindre oberta la Residència Municipal de la Tercera Edat davant l'amenaça de tancament que se cernia sobre este servei per no complir la normativa.
Tres anys i mig després la situació és diametralment oposada. Les instal·lacions s'han renovat, la continuïtat està garantida i, a més a més, ara els usuaris ja no han de pagar la taxa confiscatòria de 1050 euros que impedia a les persones amb pensions baixes accedir a este servei.
L'Ajuntament de Cullera ha finalitzat ja les obres de la tercera fase del projecte de rehabilitació del centre geriàtric. Complix així amb el compromís adquirit amb la Generalitat per a evitar la clausura.
Els treballs d'esta fase han comprés la rehabilitació les habitacions de la segona planta a més de l'habilitació d'una zona nova de vestuaris i un magatzem.
La inversió ascendix a 195.000 euros, que se sumen a les quanties ja injectades en les obres de la primera i la segona fase. En total, més de 600.000 euros per a dignificar la residència que presentava un estat lamentable de conservació.
L'alcalde de Cullera, Jordi Mayor, i la regidora de la Residència de la Tercera Edat, Francesca Ortiz, han visitat hui el centre amb motiu de la jornada de portes obertes que ha celebrat i han pogut comprovar en primera persona l'estat en el qual han quedat les zones rehabilitades.
Els residents que fins ara ocupaven altres habitacions seran traslladats a les noves, on gaudiran de més comoditats en unes instal·lacions modernes.
«Ens trobem amb una residència que espantava per l'estat en el qual havia quedat. Era un centre indigne per a les nostres persones majors i ara això ha canviat», ha dit Mayor. «En estos moments la residència de Cullera és de les millors de la zona pel que fa a l'atenció i ara també en instal·lacions», ha dit.
El primer edil ha destacat que actuacions d'este calat són «justícia social amb les persones majors que han treballat perquè hui tots gaudim de l'Estat de benestar i no mereixien estar com estaven ni pagar una taxa confiscatòria que feia que un servei públic es convertira en un luxe».
Primera i segona fase
La primera fase de les obres de rehabilitació que va haver d'abordar el consistori consistí bàsicament en la reparació de la coberta —afectada per filtracions—, la millora i reparació d'instal·lacions elèctriques i la renovació d'instal·lacions d'aigua calenta sanitària.
D'altra banda, els treballs de la segona fase van representar el condicionament d'una de les ales d'habitacions de la segona planta, fins a eixe moment inutilitzada per l'estat de degradació en el qual es trobava. Les habitacions es van fer completament noves i es van dotar de moderns sistemes de comunicació amb el personal de la residència i més banys per als residents. Abans, només hi havia un per a huit persones. A més, es van efectuar millores en la cuina i es va posar sòl radiant en la segona planta. En estes dos primeres fases el consistori va invertir més de 300.000 euros procedents del pla d'inversions sostenibles de la Diputació de València.