Un nou enfocament per a adaptar-los a les necessitats actuals. Alumnes de la Universitat Politècnica de València que cursen segon d'Arquitectura estudiaran al llarg del present període acadèmic els parcs i jardins de Cullera per a presentar un projecte de millora d'estos. La iniciativa compta amb la col•laboració de les regidories d'Urbanisme, Parcs i Jardins i Patrimoni Històric. En ella participen un total de 80 alumnes de l'assignatura Urbanística I tutoritzats per Vicent Colomer, David Urios i Ana Portalés així com per l'arquitecta i professora cullerenca Maite Palomares.
El grup d'estudi ha visitat recentment Cullera per a prendre contacte amb la realitat que hauran d'ajudar a transformar. Durant la seua estada han tingut l'oportunitat de visitar tots els espais objecte d'estudi i d'assistir a una conferència històrica sobre la ciutat impartida per l'arqueòleg municipal, Kike Gandía.
El projecte se centra en la totalitat de zones verdes, dividits en diferents districtes en funció de l'ús que se li dóna (turístic, diari, etc.). La idea és abordar una remodelació partint de l'esquema ciutat-barri-parc, per a detectar les necessitats que té cada espai i donar resposta a estes. Cal tindre en compte que les particularitats de Cullera fan que l'ús de parcs i jardins varie molt d'una zona de la ciutat a una altra en funció de si es tracta de barris turístics o residencials. Al final del curs, es presentaran els treballs i el consistori els prendrà en compte a l'hora de dur a terme noves obres de remodelació de les zones verdes.
Unir societat i universitat
En l'acte de presentació del projecte, l'alcalde de Cullera, Jordi Mayor, va agrair l'interés de la UPV i va convidar als estudiants a demostrar que, malgrat que encara estan iniciant-se en la carrera, «teniu molta il•lusió i podeu arribar a treballar a un nivell alt, proporcionant-nos idees que siguen preses en compte».
Per la seua banda, l'edil d'Urbanisme, Juan Vicente Armengot, els va donar les gràcies per endavant l'esforç que realitzaran i es va mostrar convençut que «tractareu amb carinyo unes zones de vital importància per a la nostra ciutadania i la seua qualitat de vida». Així mateix, els va emplaçar a «conéixer a la gent i els seus costums per a desenvolupar amb més precisió els seus treballs».
Responsables de la UPV van destacar que a més del valor formatiu d'esta experiència «amb ella posem en contacte a la universitat amb la societat que li paga» i van subratllar que en la línia dels treballs universitaris cercaran «l'excel•lència».
Ajuntament de Cullera