._000514
En el darrere plenari de l’any, l’Ajuntament de l’Alcúdia va aprovar dos mocions presentades pel PSPV-PSOE que foren aprovades per unanimitat. En la primera moció, s’insta al Govern d'Espanya a iniciar els tràmits perquè la UNESCO reconega el feminisme com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat, tal com va demanar Carmen Alborch, una valenciana reconeguda per totes les persones com una referent feminista, quan va rebre la Màxima Distinció de la Generalitat el passat 9 d'Octubre.
Hem de reconèixer que el feminisme - diu la moció - és el moviment polític i social que ha propiciat els avanços més significatius entorn de la igualtat d'oportunitats de dones i homes al llarg dels últims segles. Sense el feminisme no s'hagueren pogut reconèixer les posicions de desigualtat i discriminació que patien les dones i començar a articular les reivindicacions pels drets de les dones.
En moltes parts del món, les dones continuen patint grans situacions de desigualtats i violacions de drets humans. En el nostre propi país, encara queda camí per recórrer fins a la igualtat de dones i homes. Malgrat açò, gaudim amb uns nivells d'igualtat que han de servir d'exemple a altres societats que desitgen avançar en igualtat. Per açò - conclou la moció - si el feminisme fóra declarat patrimoni immaterial de la Humanitat, ajudaria al fet que altres societats pogueren avançar en la senda d'igualtat de dones i homes.
En la segona de les mocions, l’Ajuntament aprovà recolzar i fer seua la proposició no de llei que va aprovar les Corts Valencianes el passat 17 de setembre per a la millora en l’atenció sanitària a la fibromiàlgia. En la dita proposició es demana al Consell de la Generalitat a dirigir-se al Govern de l’Estat per instar-lo per tal que avalue i actualitze el document sobre la fibromiàlgia elaborat pel Ministeri de Sanitat (revisat l’any 2011) amb la finalitat d’elaborar una vertadera estratègia nacional sobre la malaltia. Igualment, s’insta al Consell a demanar al Govern de l’Estat a reconèixer els efectes impeditius que tenen les malalties englobades dins de la síndrome de sensibilitat central respecte al treball i, en aquest sentit, adaptar les decisions de l’INSS per al reconeixement com a causes de discapacitat.
Finalment, es demana al Consell de la Generalitat perquè la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública desenvolupe les actuacions necessàries per a millorar el diagnòstic i el tractament de la fibromiàlgia apostant-se per; la informació, la sensibilització i la difusió del coneixement de la malaltia; perquè s’impulse la investigació sobre aquesta patologia introduint la variable de gènere i garantint la suficient formació dels metges d’atenció primària (en el diagnòstic i el tractament d’aquestes malalties); perquè s’estudien els efectes de la fibromiàlgia sobre la capacitat i el desenvolupament laboral de les persones afectades i per l'estudi de la creació d’una xarxa en què es facilite la confirmació diagnòstica.
Ajuntament de l'Alcúdia