| Edició núm. | Any: 13 | Notícies: | Fotografies: | Comentaris d'usuaris:

 10/04/2014

POBLACIONS » Alzira » Notícies Comercials

L’arnadí forma part de la nostra tradició

Entrevista a Paco Llopis, pastisser tradicional i gerent de “Pastisseria Llopis” a Alzira


http://www.elseisdoble.com/uploads/image/FOTOS%20ENTRE%20TEXTOS%20NOTICIAS/20091008%20-%209903%20%28916%29%20-%20Mocadorad%C3%A0%20-%20Reportaje%20LLopis%20%20%20FT.gif


Paco Llopis és un pastisser de renom, no sols a Alzira, sinó també més enllà de la nostra ciutat. La seua tradició familiar fornera va fer que la infantesa i joventut la passara a un obrador. Era una època difícil i hi havia que treballar! Encara que va posar tots els impediments que va poder per fugir d’este sacrificat ofici, no ho va aconseguir. El destí va actuar de manera inevitable per a reconduir-li al que ha sigut la seua vida: la pastisseria creativa i artesana. Una de les característiques de la Pastisseria Llopis és la tendència a relacionar una data assenyalada amb un producte típic.
En la conversa que hem mantingut amb Paco Llopis ens ha parlat d’un d’eixos productes estrella per a les Pasqües com és l’arnadí. Una creació rebostera molt arrelada en la nostra comarca i que cobra protagonisme any darrere any quan apleguen estes dates. Ens ha contat com es prepara este dolç, així que  si algú està interessat en realitzar-lo, esta és la recepta pas a pas de com s’elabora l’arnadí a la Pastisseria Llopis.

 

Entrevista a Paco Llopis


 


Recepta de l’arnadí

 
Ingredients

1 kg de moniato bullit i triturat.

1 kg de carabassa torrada i escorreguda durant una nit.

1.200 gr de sucre.
Ratlladura de dues llimes.
2 canonets de canyella.
 
Preparació

Confiteu a foc lent el moniato i la carabassa per separat. Per fer-ho heu de mesclar en un recipient el moniato amb 600 gr de sucre, la ratlladura d’una llima i un canonet de canyella. Després heu de fer el mateix amb la carabassa.

Manteniu-ho en cocció durant uns 5 minuta sense deixar de remenar i deixeu-ho refredar.

Agafeu una cassola de fang i ompliu-la amb el moniato i la carabassa fent la forma d’un con i de manera que cada costat siga d’un sabor. Tot seguit, decoreu l’arnadí amb pinyons, ametles i sucre per damunt.

Després poseu la cassola al forn fins que l’arnadí estiga daurat.

 
 
http://www.elseisdoble.com/uploads/image/FOTOS%20ENTRE%20TEXTOS%20NOTICIAS/20091008%20-%209903%20%28916%29%20-%20Mocadorad%C3%A0%20-%20Reportaje%20LLopis%20%20%20FT.gif
._000003
Pastisseria Llopis Alzira
C/ Faustino Blasco, 2

962.411.629
www.pastisseriallopis.com
[email protected]

 

El Sis Doble no corregeix els escrits que rep. La reproducció d'aquest text és literal; fidel a les paraules, redacció , ortografia i sentit de l'autor/s
  • 0Comentaris
    Imprimir Enviar a un amic

Notícies similars