L'associació AFEM Ribera Baixa combat l'estigma en salut mental a través d'una sessió de cinefňrum per a escolars

Martes, 3 de diciembre de 2024 | e6d.es
• La desena sessió de Cinefňrum en Salut Mental s'ha desenvolupat a la sala B del Centre Municipal Bernat i Baldoví
._000086
L'Associació de Familiars i Persones amb Malaltia Mental de la Ribera Baixa (AFEM RB) i el Departament de Salut de la Ribera, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sueca, ha celebrat la desena jornada de Cinefòrum en Salut Mental dirigida a tota la població del municipi i, especialment, a la població més jove. L'activitat està inclosa dins del Programa de Reducció de l'Estigma en Salut Mental i Diversitat Funcional, coordinat per la Regidoria d'Acció Social de l'Ajuntament de Sueca, i té per objectiu informar i sensibilitzar a la societat en general, i a la joventut en particular, sobre diferents trastorns i problemes de caràcter psicològic.
La regidora d'Acció Social, Sari Sáez, i el president d’AFEM RB, Vicente González, han sigut presents en la sessió de cinefòrum, que ha comptat amb la participació de l'alumnat de 3r i 4t de l'ESO del col·legi Luis Vives. Enguany, la pel·lícula seleccionada per al seu visionat ha sigut El Solista, basada en una història real que permet reflexionar sobre com l'aparició d'una malaltia mental, en este cas de l'esquizofrènia, pot canviar el curs de la vida de les persones. La intenció del col·loqui posterior, dirigit per la psicòloga clínica de l'hospital de La Ribera, Mónica Portillo, ha consistit a tractar les dificultats que provoca l'estigma en salut mental i que impedix a moltes persones portar una vida normalitzada i saludable.
La regidora d'Acció Social, Sari Sáez, ha remarcat la importància d'este tipus d'activitats, especialment entre l'alumnat de Sueca, perquè animen a la discussió i a la comprensió dels continguts que es tracten, «suposa una manera original de veure i comprendre les diferents realitats, des d'altres perspectives. Sens dubte, unes de les ferramentes més poderoses que tenim per a ajudar a les persones que patixen algun tipus de trastorn mental, són l'educació i el suport emocional. Des de les institucions, tenim l'obligació de facilitar els recursos necessaris perquè estes persones puguen tindre una vida digna, recordant sempre que sense salut mental no hi ha salut», en paraules de Sáez. La psicòloga d’AFEM RB, Carolina Martí, ha explicat que, «enguany, s'ha volgut aprofundir en l'esquizofrènia i en com l'estigma que provoca entorn de les persones que la patixen pot afectar la seua manera d'inserir-se en la societat i de viure en ella».
La desena sessió de Cinefòrum en Salut Mental s'ha desenvolupat a la sala B del Centre Municipal Bernat i Baldoví.
Ajuntament de Sueca


 

.-000049VID