| Edició núm. | Any: 13 | Notícies: | Fotografies: | Comentaris d'usuaris:

 28/07/2018

POBLACIONS » Montserrat

L'Ensemble Joaquín Rodrigo posa el punt final a la Setmana de Música de Cambra de Montserrat

La majoria dels components de l’ensemble estudien junts al Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València

 

._000462
 
28 de juliol - 23.00 h  |  Simfonisme de cambra
Ensemble Joaquín RodrigoLa majoria dels components de l’ensemble estudien junts al Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València, centre del qual prenen el nom a tall d’homenatgeal lloc on es van conéixer. Així mateix, alguns dels seus components s’han format als conservatoris superiors de la Corunya, Castelló i Madrid, així com a l’Escola Superior de Música Reina Sofia de Madrid. Posteriorment, amplien els seus coneixements amb estudis de postgrau en centres a Amsterdam, Graz, Maastricht i Mannheim.
Molts d’ells van compartir nombroses trobades en joves orquestres com la Jove Orquestra Nacional d’Espanya, la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana, la Jove Orquestra Simfònica de Castelló o les orquestres filharmòniques de la Universitat de València i d’Alacant. A més a més, membres de l’ensemble han format part d’agrupacions internacionals com la Jove Orquestra Nacional dels Països Baixos, la Jove Orquestra i Banda Jove de la Unió Europea i la Jove Orquestra Gustav Mahler.
Ja en el món professional, els músics de l’Ensemble Joaquín Rodrigo formen part, col•laboren regularment o han participat amb orquestres com l’Orquestra Nacional d’Espanya, l’Orquestra de la Comunitat Valenciana, l’Orquestra de València, l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu, l’Orquestra Simfònica Sinaloa de las Artes (Mèxic), l’Orquestra de Cambra d’Europa (COE), l’Orquestra
Filharmònica de l’Estat de Renània-Palatinat (Alemanya), l’Orquestra Filharmònica Holandesa (Països Baixos), l’Orquestra de l’Òpera de Llemotges (França), l’Orquestra
Simfònica Nacional de la RAI (Itàlia), les orquestres simfòniques de Castella i Lleó, Extremadura, Galícia, Múrcia, Regne d’Aragó, Vallés… I també en les bandes municipals de la Corunya, Barcelona, Madrid o el Grup Instrumental de València. En la llavor docent, alguns components del grup són també professors als conservatoris professionals de música d’Eivissa i de Menorca.
Durant les seues participacions amb les agrupacions anteriors han estat dirigits per directors com David Afkham, Sergio Alapont, Jordi Bernàcer, Fabio Biondi, Giampaolo Bisanti, Ivor Bolton, Marcel van Bree, Salvador Brotons, Rafael Frühbeck de Burgos, Peter Burwick, Semion Bitxkov, Jan Cober, Manuel Galduf, Enrique García Asensio, Guillermo García Calvo, Rubén Gimeno, Eliahu Inbal, Lutz Köhler, Jesús López Cobos, Andrea Loss, Steven Mead, Juanjo Mena, Ludovic Morlot, Henrik Nánási, Juan José Ocón, Enrico Onofri, Víctor Pablo, Rafael Pascual Vilaplana, George Pehlivanian, Vasily Petrenko, Bart Picqueur, Marc Piollet, Josep Pons, Ivan Repusitx, James Ross, Pablo Rus, Rafael Sanz Espert, Bram Sniekers, Cristóbal Soler, Ramón Tebar, Yaron Traub, Andrés Valero Castells, Antoni Wit… I han actuat a les principals sales de concerts de l’Estat espanyol i de països com Alemanya, Àustria, França, Itàlia, Països Baixos, Portugal, Romania, Suïssa, els Estats Units, Argentina, Bolívia, República Dominicana, Guatemala, Hondures, Mèxic, Algèria, Marroc, Emirats Àrabs Units, Corea del Sud i el Japó.
Finalment, cal destacar els nombrosos guardons aconseguits pels músics de l’Ensemble Joaquín Rodrigo, tant individuals com col•lectius, amb premis en diferents concursos instrumentals, premis finals de carrera, premis EUTERPE i premis en els concursos de música de cambra d’Alzira, Quartell, València i Vinaròs.

 Simfonisme de cambra
Ensemble Joaquín Rodrigo

Jose María Ferrero de la Asunción, oboé
Rubén Sánchez Navarro, oboé
Sergi Rodrigo Delgado, clarinet
Joan Tormo García, clarinet
Héctor Soler Lluch, fagot
Maria Tordera Bosch, fagot
Alfredo Fenollosa Benavent, trompa
Carles Lizondo Ferrer, trompa
Amparo Salmerón Alemany, trompa
Héctor Morellà Bosch, violoncel
José Adolfo Alemany Alemany, contrabaix
Joan Salvador Cerveró, timbals





PROGRAMA

I PART


Simfonia núm. 7, opus 92 L. VAN BEETHOVEN (1770 -1827)
Versió per a ensemble de 1816, 30’

Poco Sostenuto- Vivace
Allegretto
Presto
Allegro con brio


II PART

Serenata per a vents,
violoncel i contrabaix A. DVORÁK (1841-1904)
Opus 44 (1878), 27’

Moderato, quasi marcia
Minuetto: Tempo di minuetto – Presto
Andante con moto
Finale: Allegro molto
 
El Sis Doble no corregeix els escrits que rep. La reproducció d'aquest text és literal; fidel a les paraules, redacció , ortografia i sentit de l'autor/s
  • 1Comentaris
    Imprimir Enviar a un amic

Notícies similars

AFEGIR UN COMENTARI

Escriu en aquest camp el resultat de la suma, en xifra

És obligatori omplir aquesta casella amb un nick o nom real. No utilitzar la paraula "Anònim" o similars

La direcció no apareixerà públicament però ha de ser correcta; en cas contrari, no se editarà el comentari. Es comprobarà l'autenticitat del e-mail, encara que no se farà públic, seguint la nostra política de privacitat.

* El comentari pot tardar a aparéixer perquè ha de ser moderat per l'administrador. * Ens reservem el dret de no publicar o eliminar els comentaris que considerem de mal gust, il•lícits o contraris a la bona fe; així com els de contingut de caràcter racista, xenòfob, d'apologia al terrorisme o que atempten contra els drets humans. * EL SIS DOBLE no té per què compartir l'opinió de l'usuari, ni es fa responsable de les opinions abocades. * Es recomana no abusar de les majúscules ni d'abreviatures. * Els comentaris han de guardar relació amb el tema del qual tracta la notícia. * No s'admeten comentaris de caràcter publicitari.