Les Estrelles Michelín Quique Dacosta i Paco Torreblanca seran membres del jurat de la Paella de Cullera
Xefs de primera línia mundial donen el seu suport al concurs gastronòmic que impulsa l'Ajuntament i el prestigiós restaurador Salvador Gascón
El I Concurs Nacional de Paella de Cullera comptarà amb un jurat de primer nivell internacional en el seu llançament el pròxim 24 de maig. Diverses Estrelles Michelin han confirmat la seua presència en este esdeveniment amb el qual la ciutat turística donarà a conéixer al món el plat creat pel prestigiós gastrònom cullerenc Salvador Gascón. Amb esta creació culinària, es pretén identificar la marca Cullera amb un plat autòcton i impulsar el turisme de taula i mantell.Quique Dacosta, del restaurant Quique Dacosta (Dénia) amb tres Estrelles Michelin en el seu haver-hi, formarà part del grup d'experts que dictaminaran quina és la millor paella de Cullera.
També el campió del món de Xocolate i famós pastisser Paco Torreblanca donarà el seu suport a l'esdeveniment com a membre del jurat. Cal recordar que a més de la millor paella, hi haurà un premi per a les millors postres de lliure elecció. Amb ell estaran presents Susi Díaz i José María García, tots ells del restaurant il•licità La Finca reconegut amb una Estrella Michelin.
Periodistes i crítics gastronòmics
A l'elenc de personalitats de la gastronomia que componen el jurat també se sumen periodistes i crítics de renom com el presentador d'Informatius Telecinco, José Ribagorda, i el periodista i crític gastronòmic de Levante-EMV Emili Piera.
La presència d'estes personalitats té com a finalitat projectar a escala nacional el producte gastronòmic amb el qual Cullera vol sorprendre este estiu, segons ha explicat el regidor de Turisme, Javier Cantos.
La Paella de Cullera s'emmarca dins del projecte de rellançament turístic de Cullera del nou govern municipal. Basant-se en la filosofia de la gastronomia de Quilòmetre 0, es tracta de fomentar els productes locals i atraure els amants de la bona taula, un perfil de visitant amb poder adquisitiu mitjà-alt.
La Paella de Cullera es cuina amb brou de peix de roca; llagostins de la llotja de Cullera; sepionet sense tinta i amb la seua melsa; moll; figatells d'escorpa; arròs de la varietat J. Sendra; oli d'oliva d'Énguera; tomaca fresca de Cullera per a sofregir; pimentó dolç i safrà de bri. La particularitat és que tots els productes del mar seran de la llotja de la ciutat, instal•lació en la qual el Consell va a invertir 313.000 euros per a la seua renovació. A banda, tots ells són d'altíssima qualitat, la qual cosa dóna un altre valor afegit al producte.
Els hostalers de la ciutat ja han mostrat el seu interés per oferir este producte en les seues cartes a partir del pròxim estiu després del showcooking en el qual Gascón va mostrar els secrets de la recepta.
-
0ComentarisImprimir Enviar a un amic
-
Notícies similars
-
El jurado estaba compuesto por varias Estrellas Michelin como Quique Dacosta, Susi Díaz, José María García o M...
Hi ha 0 comentaris / Llegir més
-
El millor pastisser del món, Paco Torreblanca, i Susi Díaz formaran part del grup d'experts que triaran al gua...
Hi ha 0 comentaris / Llegir més
-
Manuel Alonso Fominaya i Javier Andrés se sumen a l'elenc de personalitats de la gastronomia que conformen el ...
Hi ha 0 comentaris / Llegir més