| Edició núm. | Any: 13 | Notícies: | Fotografies: | Comentaris d'usuaris:

 26/11/2024

POBLACIONS » Carcaixent » Premis i homenatges » Social

Àlex Vidal, el xef de Carcaixent, aconsegueix la seua primera ‘Estrella Michelín’ amb el restaurant Origen

L’equip d’Origen també va ser reconegut, en març d’enguany, amb un Sol de la Guía Repsol, consolidant la projecció del restaurant i del seu xef


._000410
Àlex Vidal, el jove cuiner de Carcaixent, ha aconseguit la seua primera Estrella Michelin, un reconeixement que premia el seu esforç, inquietud i passió per la gastronomia. Amb poc de temps des de l’obertura del seu restaurant Origen, situat a l’Avinguda Germanies de Carcaixent, el projecte ja destaca com una referència en l’àmbit gastronòmic valencià.
La trajectòria d’Àlex Vidal és impressionant. La seua inquietud l’ha dut a treballar en cuines de tot el món, incloent ciutats com Singapur, Mèxic, Àustria i el Regne Unit. A més, ha acumulat experiència en restaurants de renom a València, Catalunya, Castella-la Manxa i el País Basc, aprenent al costat de xefs de prestigi reconeguts en guies gastronòmiques de gran rellevància nacional i internacional.
Després d’anys de formació i experiència, Vidal ha tornat al seu poble natal amb un objectiu clar: crear un espai gastronòmic sostenible que reivindique la riquesa dels productes locals de Carcaixent i el seu entorn.
Origen no és sols un restaurant; és un projecte que prioritza la sostenibilitat en totes les seues dimensions. Àlex Vidal gestiona amb cura l’aprovisionament de productes, respectant la seua estacionalitat i traçabilitat, i treballa amb proveïdors locals per contribuir a l’economia circular de la comarca. També redueix el desaprofitament alimentari, utilitza materials ecològics i aplica una gestió laboral justa.
La sostenibilitat també es reflecteix en l’ús d’aigua de km 0 i en un enfocament responsable amb el medi ambient, elements que han ajudat Origen a destacar en el panorama gastronòmic. Aquesta filosofia va ser reconeguda prèviament amb un Sol de la Guía Repsol, consolidant la projecció del restaurant.
Vidal ha expressat la seua alegria pel reconeixement: “Aconseguir aquesta Estrella Michelin després d’un any és un somni complit”. Per a ell, les tres paraules que defineixen el seu treball són esforç, inquietud i passió, valors que han sigut clau en aquest camí cap a l’èxit.
Amb l’Estrella Michelin, Origen es consolida com un espai gastronòmic que no sols celebra la cuina d’autor, sinó també l’orgull de tornar a les arrels amb un compromís ferm amb el territori i el medi ambient. Carcaixent suma així un nom propi al firmament de l’alta gastronomia internacional.
E6D
 

 
 

._000900 

._000940
 

El Sis Doble no corregeix els escrits que rep. La reproducció d'aquest text és literal; fidel a les paraules, redacció , ortografia i sentit de l'autor/s
  • 4Comentaris
    Imprimir Enviar a un amic

Notícies similars

AFEGIR UN COMENTARI

Escriu en aquest camp el resultat de la suma, en xifra

És obligatori omplir aquesta casella amb un nick o nom real. No utilitzar la paraula "Anònim" o similars

La direcció no apareixerà públicament però ha de ser correcta; en cas contrari, no se editarà el comentari. Es comprobarà l'autenticitat del e-mail, encara que no se farà públic, seguint la nostra política de privacitat.

* El comentari pot tardar a aparéixer perquè ha de ser moderat per l'administrador. * Ens reservem el dret de no publicar o eliminar els comentaris que considerem de mal gust, il•lícits o contraris a la bona fe; així com els de contingut de caràcter racista, xenòfob, d'apologia al terrorisme o que atempten contra els drets humans. * EL SIS DOBLE no té per què compartir l'opinió de l'usuari, ni es fa responsable de les opinions abocades. * Es recomana no abusar de les majúscules ni d'abreviatures. * Els comentaris han de guardar relació amb el tema del qual tracta la notícia. * No s'admeten comentaris de caràcter publicitari.