._000410
Àlex Vidal, el jove cuiner de Carcaixent, ha aconseguit la seua primera Estrella Michelin, un reconeixement que premia el seu esforç, inquietud i passió per la gastronomia. Amb poc de temps des de l’obertura del seu restaurant Origen, situat a l’Avinguda Germanies de Carcaixent, el projecte ja destaca com una referència en l’àmbit gastronòmic valencià.
La trajectòria d’Àlex Vidal és impressionant. La seua inquietud l’ha dut a treballar en cuines de tot el món, incloent ciutats com Singapur, Mèxic, Àustria i el Regne Unit. A més, ha acumulat experiència en restaurants de renom a València, Catalunya, Castella-la Manxa i el País Basc, aprenent al costat de xefs de prestigi reconeguts en guies gastronòmiques de gran rellevància nacional i internacional.
Després d’anys de formació i experiència, Vidal ha tornat al seu poble natal amb un objectiu clar: crear un espai gastronòmic sostenible que reivindique la riquesa dels productes locals de Carcaixent i el seu entorn.
Origen no és sols un restaurant; és un projecte que prioritza la sostenibilitat en totes les seues dimensions. Àlex Vidal gestiona amb cura l’aprovisionament de productes, respectant la seua estacionalitat i traçabilitat, i treballa amb proveïdors locals per contribuir a l’economia circular de la comarca. També redueix el desaprofitament alimentari, utilitza materials ecològics i aplica una gestió laboral justa.
La sostenibilitat també es reflecteix en l’ús d’aigua de km 0 i en un enfocament responsable amb el medi ambient, elements que han ajudat Origen a destacar en el panorama gastronòmic. Aquesta filosofia va ser reconeguda prèviament amb un Sol de la Guía Repsol, consolidant la projecció del restaurant.
Vidal ha expressat la seua alegria pel reconeixement: “Aconseguir aquesta Estrella Michelin després d’un any és un somni complit”. Per a ell, les tres paraules que defineixen el seu treball són esforç, inquietud i passió, valors que han sigut clau en aquest camí cap a l’èxit.
Amb l’Estrella Michelin, Origen es consolida com un espai gastronòmic que no sols celebra la cuina d’autor, sinó també l’orgull de tornar a les arrels amb un compromís ferm amb el territori i el medi ambient. Carcaixent suma així un nom propi al firmament de l’alta gastronomia internacional.
E6D
._000900
._000940