Clica a la foto per ampliar
L'IES Almussafes aconsegueix una màquina de control numèric
El professorat, que portava més d'una dècada intentant adquirir una, impartia els continguts fins ara mitjançant simuladors
La secció de Formació Professional de l'IES Almussafes fa un pas de qualitat més gràcies a l'adquisició d'una màquina de control numèric automatitzat industrial. Fins ara, els continguts del mòdul de Control Numèric Automatitzat s'impartien amb un simulador, per la qual cosa el professorat considera que aquesta incorporació aporta un “valor afegit essencial”, sobretot tenint en compte que es tracta d'un dels més emprats per la indústria de la zona. L'aparell, que ha pogut comprar-se gràcies a les Beques Dualiza Bankia, s'utilitzarà per al desenvolupament del projecte titulat ‘Una aproximació des del reciclatge i l'eficiència en el treball’, amb el qual s'elaboren parts de motles amb materials reutilitzats.El mòdul de Control Numèric Automatitzat de l'IES Almussafes, que fins ara s'impartia mitjançant simuladors CNC, fa un salt qualitatiu gràcies a l'adquisició per part del centre d'una màquina CNC industrial control Fanuc, que complementa a la dotació de la Conselleria d'Educació de la Generalitat Valenciana, consistent en el sistema control Fagor. El professorat encarregat d'aquesta matèria, encapçalats per Rafael López i Xavier Aixalà, portava més d'una dècada intentant aconseguir un artefacte d'aquestes característiques i ara ha sigut possible realitzar la inversió gràcies a l'ajuda rebuda per les Beques Dualiza Bankia de 2020.
Encara que l'institut reconeix que es tracta d'una “màquina antiga”, la seua “potència i capacitat de treball la converteixen en un valor afegit essencial per a la formació de l'alumnat, ja que el control Fanuc és un dels més emprats per la indústria de l'entorn de l'IES Almussafes”. El dispositiu s'utilitzarà per a fabricar parts de motles i contribuirà a completar el taller que des de fa dos anys estan creant amb l'ajuda de diferents empreses i la Conselleria.
El projecte està integrat com a part de la filosofia de treball del cicle formatiu de grau superior de Programació de Producció en Fabricació Mecànica orientat cap a la formació de reparadors i mantenidors de matrius i motles d'injecció de plàstics, en col·laboració amb AVIA (Clúster d'Automoció de la Comunitat Valenciana), i del grau mitjà de Conformat per Emmotllament de Polímers i Metalls orientat cap a la projecció de plàstics, en el qual participa AVEP (Associació Valenciana d'Empresaris de Plàstics). El programa consisteix en el desenvolupament de noves tècniques per a la creació de motles d'injecció de plàstics i matrius a partir de materials ja utilitzats, per la qual cosa aposta pel medi ambient i la sostenibilitat.
El Sis Doble no corregeix els escrits que rep. La reproducció d'aquest text és literal; fidel a les paraules, redacció , ortografia i sentit de l'autor/s
-
0ComentarisImprimir Enviar a un amic
-
Notícies similars
-
En el XIX Trofeu d'Agilitat Canina Vila d'Almussafes
Hi ha 0 comentaris / Llegir més
-
Un total de 1.470 persones van participar en la segona edició a Almussafes d'aquest esdeveniment esportiu-soli...
Hi ha 0 comentaris / Llegir més
-
El Club de Tir amb Arc d'Almussafes s’adjudica també una plata i dos bronzes durant el torneig, celebrat a Ast...
Hi ha 0 comentaris / Llegir més