Lluís Escartí presenta 'Memòria viva d’Algemesí', recull de reportatges de la història recent d’aquesta ciutat
Amb els 72 primers reportatges dels 145 que l’autor ha anat publicant en la revista municipal
Són relats que tracten de recuperar allò que anomenem la memòria col•lectiva, per a donar a conèixer a les noves generacions una forma de viure que, amb la modernitat, ha acabat desapareixent. L’autor reuneix en aquest primer volum treballs que han rescatat de l’oblit personatges populars, gent del camp, oficis, associacions i entitats locals, les cases de camp i els seus habitants...
Lluís Escartí ha desgranat, mes a mes, des de l’any 2002, la història de gent que ha merescut la seua atenció. Els Esplugues i la BJR, els xiquets de la guerra, la Quinta del Biberó, l’epistolari de guerra de Vicent Hurtado, l’emigració temporera de jornalers del camp, el mestre Castañer, Baptiste el Tartanero, els últims campaners, la mort dels coeters, Tales el Dolçainer, Quico el Llanterner i el cine mut, Vicentica l’Estraperlista, l’arribada de la telefonia a Algemesí, Pepico el Frare, Aurelio el Bobo, l’Agüelet Colomet, Radio Algemesí, el Teatro Español, el casino del Círculo Católico són alguns dels exemples de les 72 històries que recull aquest primer volum.
Fets i persones que no cauran en l’oblit per a les futures generacions gràcies al treball d’aquest professor jubilat, que va ser regidor entre 1983 i 1987, anys en què va impulsar la creació de la revista Berca i la televisió municipal Berca TV, mitjans de comunicació que encara perduren. Lluís Escartí afirma que la vertadera història sempre l’ha feta -i la fa- el poble, la gent senzilla, sobretot la gent treballadora, que sap de mancances i de misèria, de sacrifici i de sofriment.
-
0ComentarisImprimir Enviar a un amic
-
Notícies similars
-
Recent premi de novel·la Ciutat d’Alzira
Hi ha 0 comentaris / Llegir més
-
El pressupost de 2013 serà el segon pressupost més insolidari de la història recent d’Algemesí
Hi ha 0 comentaris / Llegir més
-
Aquesta actuació és una de les més importants de la seua història pels reptes que suposa, tant social com tècn...
Hi ha 0 comentaris / Llegir més