L'almussafenya María Sebastián forma part del grup de set investigadors de la Facultat de Ciències de la Salut del CEU que han testat l'efectivitat d'un sistema terapèutic transdèrmic per a l'administració de memantina, un medicament indicat per a pacients amb alzheimer en estadis moderat i sever. Este estudi, dirigit per l'investigador Sergio del Río, guarda relació amb la tesi doctoral que María presentarà el divendres 24 de febrer i que versa sobre l'eficàcia dels pegats transdèrmics en el tractament de distintes malalties.
La Universitat CEU Cardenal Herrera està de celebració. El Grup d'Investigació “Desarrollo de formas farmacéuticas de aplicación sobre la piel” del seu Institut de Ciències Biomèdiques, integrat per cinc professors membres del Departament de Farmàcia, la degana de la Facultat de Ciències de la Salut i el líder de la investigació, Sergio del Río, ha aconseguit provar l'eficàcia d'un pegat per a administrar per la pell el tractament de l'alzheimer. L'almussafenya María Sebastián és un dels membres d'este brillant equip.
L'estudi, del que María és coautora, s'ha publicat recentment i ha sigut finançat amb fons de la Generalitat Valenciana i el propi CEU. Encara que estos primers assajos s'han realitzat in vitro en pell de porc, el següent pas del projecte serà continuar amb noves proves preclíniques in vivo per a validar els bons resultats obtinguts.
Segons explica Sergio del Río, investigador que ha liderat el procés i company de María, “l'alzheimer dificulta als malalts el tractament per via oral perquè els pacients solen tindre problemes per a engolir, la qual cosa reduïx l'eficàcia dels tractaments”. “L'administració del fàrmac a través de la pell evitarà els problemes comuns associats a esta via habitual d'administració”.
Divendres que ve 24 de febrer María Sebastián presentarà la seua tesi doctoral, a la que s'ha dedicat durant els últims anys. Molt vinculada al treball de Sergio del Río, esta tesi aborda l'eficàcia dels pegats transdèrmics per a tractar distintes malalties com la conjuntivitis. Amb un futur prometedor per davant, María, que es va llicenciar en Farmàcia en 2011 i posseïx el Màster Universitari en Professor d'Educació Secundària de Biologia i Geologia, exercix en l'actualitat com a investigadora i docent associada en el departament de Farmàcia del CEU.
Ajuntament d’Almussafes