Més Estrelles Michelin presten el seu suport a la Paella de Cullera

Viernes, 29 de abril de 2016 | e6d.es
• Manuel Alonso Fominaya i Javier Andrés se sumen a l'elenc de personalitats de la gastronomia que conformen el jurat

._000349


._000246
 
El I Concurs Nacional de Paella de Cullera seguix sumant noms de prestigi que presten el seu suport al certamen gastronòmic que servix com a llançament del nou plat amb el qual la ciutat vol dotar-se de personalitat culinària pròpia. Javier Andrés, millor cap de Sala d'Espanya i Estrella Michelín, així com el també l'Estrella Michelin, Manuel Alonso Fominaya han confirmat la seua presència en qualitat de membres del jurat el pròxim dia 24 de maig.
Andrés, del Restaurant La Sucursal (València), exercix de cap visible de tot el grup i de mestre de cerimònies en La Sucursal i en Summa, sent un dels millors caps de sala de tot Espanya i amb una important vocació docent que s'ha materialitzat en la seu valenciana de l'Escola d'Hostaleria Gambrinus que ell dirigix.
Per la seua banda, Alonso Fominaya, de Casa Manolo (Daimús), és des de 2011 el xef del restaurant de primera línia, que va començar sent un xicotet negoci familiar i ha evolucionat amb el temps fins a situar-se entre els millors restaurants del Mediterrani.

Més noms de prestigi
Però no solament Estrelles Michelin. També altres personatges de renom de la gastronomia estaran a Cullera per a recolzar el plat basat en la filosofia de la gastronomia de KM 0, creat pel prestigiós gastrònom Salvador Gascón i impulsat pel consistori per a rellançar l'hostaleria local.
Entre ells, Santos Ruiz Álvarez, gerent de la DO Arròs de València; el periodista i propietari de l'Almanaque Gastronómico, Joan Lagardera; Juan Antonio Calabuig, president d'Associació de Periodistes i Escriptors de Turisme; el director dels CDT de la Comunitat Valenciana, Javier González; el xef Quique Barella; el director de l'Escola de Gastronomia de Dénia, Evarist Miralles i el periodista i gastrònom, Pedro José García Mocholí.
Tots s'unixen als ja anunciats Quique Dacosta (tres Estrelles Michelin) i Paco Torreblanca (una Estrella Michelin i campió mundial de Xocolate), entre uns altres.
La Paella de Cullera s'emmarca dins del projecte de rellançament turístic de Cullera del nou govern municipal. Basant-se en la filosofia de la gastronomia de Quilòmetre 0, fomenta els productes locals i tractar d'atraure als amants de la bona taula, un perfil de visitant amb poder adquisitiu mitjà-alt.
La Paella de Cullera es cuina amb brou de peix de roca; llagostins de la llotja de Cullera; sepionet sense tinta i amb la seua melsa; roger; figatells d'escorpa; arròs de la varietat J. Sendra; oli d'oliva d'Énguera; tomaca fresca de Cullera per a sofregir; pebreroig i safrà de bri. La particularitat és que tots els productes del mar seran de la llotja de la ciutat, instal•lació en la qual el Consell va a invertir 313.000 euros per a la seua renovació. A part, tots ells són d'altíssima qualitat, la qual cosa dóna un altre valor afegit al producte.
Els hostalers de la ciutat ja han mostrat el seu interés per oferir este producte en les seues cartes a partir del pròxim estiu després del showcooking en el qual Gascón va mostrar els secrets de  recepta.
Ajuntament de Cullera