M+s Algemesí proposa un novedós servei d’informació instantània a la ciutadania
"Hem presentat una moció per fer servir 'telegram' com a plataforma de difusió i incorporem eixa proposta i la creació d’un servei d’atenció al ciutadà al programa"
Les noves tecnologies cada cop estan més presents en la nostra vida i han canviat els nostres hàbits de comportament. De fet les noves tecnologies aviat deixen de ser noves, i canals de comunicació com el correu electrònic, o no cal que diguem l’SMS, donen pas, cada cop més, a noves formes de transmetre la informació. En eixe sentit ja hi ha ajuntaments que han començat a utilitzar sistemes de missatgeria instantània com whatsapp per a enviar informació immediata.
Des de M+S ALGEMESÍ considerem factible, econòmic i interessant començar a utilitzar la missatgeria instantània però volem anar més enllà del que s’està fent per aquestes contrades. En aquesta cas proposem que el ciutadà utilitze l’app de “Telegram” per sol·licitar i tenir accés a la informació. L’ajuntament, a més del número de telèfon deuria d’adquirir una aplicació vinculada a aquesta app que és la que permet no sols enviar fàcilment informació –això es podria fer sense l’aplicació- sinó també permetre que l’usuari envie unes paraules clau i reba la resposta automàticament, fins i tot no sols informació genèrica, sinó personalitzada.
En una primera fase es faria arribar directament i immediatament la informació al ciutadà, i per tant en aquesta primera fase la bidireccional seria automatitzada i selectiva. Durant aquesta fase, el ciutadans, per tal d’enviar els seus comentaris o suggeriments a l’ajuntament continuarien utilitzant, doncs, els altres canals de comunicació.
Aquest ús del Telegram és novedós en tot l’Estat i està començant a utilitzar ara en Catalunya. D’aprovar-se la moció que al respecte hem plantejat l’ajuntament d’Algemesí seria, que tinguem notícia, el primer ajuntament valencià en utilitzar aquest tipus de missatgeria instantània de forma bidireccional. Es tracta d’anar més enllà del simple whatsapp informatiu i permetre que el ciutadà pregunte al sistema i aquest li oferisca la resposta.
Per una banda, i això no és novedós, es tracta de crear llistes de difusiói paraules clau (Informació General, Oratge, Trànsit i talls de carrer, Programació Juvenil, Cultural Esportiva, Festes, Agricultura, Beques i ajudes juvenils, Ocupació i borses de treball...) per a que tothom sol·licite i reba la informació que l’interesse
Però el que sí que és novedós és que el servei, si es programa, permet la interacció amb ell obtenint informació vinculada que estiga en una base de dades municipal -o no- fent servir determinades paraules clau. Així pot contestar automàticament a quina és la farmàcia del guàrdia del dia, el següent tren a València o Xàtiva, quin col·legi electoral ens toca anar a votar, saber si ens han atorgat una beca, conèixer l’oratge, l’horari de la biblioteca o del cementeri...
No obstant això M+S ALGEMESÍ considera important estudiar també la bidereccionalitat total del sistema en una segona fase, per tal que la ciutadania pogués rebre també directament, sota demanda, informació personalitzada concreta no automatitzada, tal i com ja es fa, per exemple, en Mataró a través dels servei 010 d’atenció al ciutadà. Però això deuria ser ja per a la pròxima legislatura i deuria d’integrar-se en un servei més ampli d’atenció al ciutadà.
La nostra proposta inicial és posar en marxa ja aquest servei i per això hem presenta una moció explicant-ho. De no aprovar-se aquesta proposta en aquest plenari M+S ALGEMESÍ la incorporarà al seu programa com el primer pas per implantar en Algemesí un Servei Municipal d’Atenció al Ciutadà semblant al telèfon 010 de molts ajuntaments. En el nostre cas, però, no es basaria tant en l’atenció telefònica com en l’atenció a distància de tot tipus, servei que complementaria el DIAL que en l’actualitat sols atén presencialment.
Després de parlar amb tècnics i especialistes en aquestes qüestions i en aquesta plataforma considerem que és un nou sistema d’interacció amb la gent amb múltiples possibilitat i pel que s’estan interessant ministeris i governs autònoms. Avui en dia l’atenció presencial al ciutadà, sempre imprescindible i important, està deixant pas a altres sistemes d’atenció, com aquest, que hem d’anar incorporant i que fa que l’ajuntament estiga, de fet, 24 hores al dia al servei del ciutadà. L’actual equip de govern ha descuidat totalment aquesta atenció i a hores d’ara tenim un Oficina Virtuals deplorable, que en aquest moments van a canviar. Sabedors d’això proposem anar un pas més enllàque ells i complementar eixa Oficina Virtual amb aquests serveis.
-
0ComentarisImprimir Enviar a un amic
-
Notícies similars
-
Les festes del Dia de la Comunitat Valenciana se centren en el carrer Rei en Jaume I, on finalitza la tradicio...
Hi ha 0 comentaris / Llegir més
-
En març M+S Algemesí proposà signar un conveni amb EMPAL i ACSA però l’equip de govern es negava
Hi ha 0 comentaris / Llegir més
-
Bermúdez: “Si se’ns ha ocultat informació fonamental i bàsica és perquè es té alguna cosa que amagar”
Hi ha 0 comentaris / Llegir més