| Edició núm. | Any: 13 | Notícies: | Fotografies: | Comentaris d'usuaris:

 30/03/2018

POBLACIONS » Sueca » Dansa » Teatre

'Mulïer', de la companyia de Sueca Maduixa Teatre, creua l'Atlàntic

La premiada producció de la companyia suecana serà representada a Costa Rica, Nicaragua, Hondures i El Salvador


._000246

._000486
Maduixa Teatre prepara les seues maletes per a embarcar-se en una gira on representarà per primera vegada a l'altre costat de l'Atlàntic el seu guardonat treball 'Mulïer'. La producció escènica de la companyia suecana, premiada amb els Premis MAX al millor espectacle de carrer i a la millor composició musical, a més del Premi Moritz de Fira Tàrrega i el Premi Umore Azoka de Leioa a la millor producció teatral, iniciarà durant els primers dies d'abril el seu periple per les Amèriques.
La gira de 'Mulïer' arrencarà en el Festival de les Arts de Costa Rica, considerat el festival més gran de teatre de carrer a Centreamèrica. Pocs dies després visitaran el Teatre Nacional de Nicaragua, continuant el seu gira a Hondures i finalitzant a El Salvador.
La gira llatinoamericana compta amb l'ajuda de l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional pel Desenvolupament amb l'objectiu de fomentar la presència i coneixement de la diversitat de la cultura espanyola als diferents països i serà la primera eixida de 'Mulïer' abans d'aterrar en diferents destinacions europees com França, Polònia, Alemanya i Portugal. L'agenda de 2018 portarà també l'estrena del treball dirigit per Joan Santacreu en el continent asiàtic, ja que Korea del Sud serà una altra de les destinacions. "Per a la companyia no hi ha millor reconeixement que la resposta del públic en cada representació, és molt especial que l'espectador s'emocione en veure l'espectacle" afirma Santacreu.

El poder de la dona
‘Mulïer’ és un espectacle de dansa sobre xanques interpretat per cinc ballarines. Una arriscada producció en la qual s'han investigat els límits físics amb la dansa i l'equilibri, i on el moviment se suma a la poesia, la força i les emocions. L'espectacle neix de la necessitat d'explorar la identitat femenina a través del joc corporal, posant l'accent en la imatge, la poètica visual i la narració per arribar a la sensibilitat de l'espectador. 'Mulïer' és un homenatge a totes les dones que durant segles i segles d'opressió han lluitat i segueixen lluitant amb la finalitat de mantenir viu el seu jo salvatge, i que reclamen el seu dret a ballar i córrer lliurement en la nostra societat.
'Mulïer' va ser creada amb la col•laboració de l'Ajuntament de Sueca i l'Institut Valencià de Cultura en 2016. La imminent gira llatinoamericana que durà a terme Maduixa Teatre es complementarà este any amb una llarga llista de destins nacionals entre els quals es troben, entre altres ciutats, Manresa, Màlaga, Lugo, Marbella, Xest, Eivissa, Alcoi, Lleida, Alzira o Pamplona.
Durant els seus catorze anys de recorregut. Maduixa Teatre ha representat els seus espectacles en més de 20 països de tot el món, ha realitzat més de 2.500 representacions amb els seus diferents espectacles i han estat vists per més d'un milió d'espectadors.
Cia. Maduixa


 
El Sis Doble no corregeix els escrits que rep. La reproducció d'aquest text és literal; fidel a les paraules, redacció , ortografia i sentit de l'autor/s
  • 0Comentaris
    Imprimir Enviar a un amic

Notícies similars

AFEGIR UN COMENTARI

Escriu en aquest camp el resultat de la suma, en xifra

És obligatori omplir aquesta casella amb un nick o nom real. No utilitzar la paraula "Anònim" o similars

La direcció no apareixerà públicament però ha de ser correcta; en cas contrari, no se editarà el comentari. Es comprobarà l'autenticitat del e-mail, encara que no se farà públic, seguint la nostra política de privacitat.

* El comentari pot tardar a aparéixer perquè ha de ser moderat per l'administrador. * Ens reservem el dret de no publicar o eliminar els comentaris que considerem de mal gust, il•lícits o contraris a la bona fe; així com els de contingut de caràcter racista, xenòfob, d'apologia al terrorisme o que atempten contra els drets humans. * EL SIS DOBLE no té per què compartir l'opinió de l'usuari, ni es fa responsable de les opinions abocades. * Es recomana no abusar de les majúscules ni d'abreviatures. * Els comentaris han de guardar relació amb el tema del qual tracta la notícia. * No s'admeten comentaris de caràcter publicitari.