Sanitat, Creu Roja i farmacèutics habiliten el telèfon 965 918 658 per a facilitar l’accés als medicaments dels pacients crònics
Sanitat recorda que, davant situacions de pèrdua del SIP, els ciutadans afectats poden arreplegar la medicació prescrita en les oficines de farmàcia amb el número de DNI
A través d’este telèfon, s’explicarà als malalts crònics a on es troben les oficines de farmàcia obertes i operatives més pròximes a la seua ubicació/domicili i en les quals poden adquirir el medicament que requerixen.
En els casos en els quals, per algun motiu, els pacients no puguen accedir a l’oficina de farmàcia, a través d’este telèfon s’indicaran els passos que cal seguir per a facilitar l’accés als fàrmacs requerits.
Esta mesura s’ha adoptat després d’una reunió mantinguda entre la directora general de Farmàcia de la Conselleria de Sanitat, Elena Gras, i representants de Creu Roja i el Col·legi de Farmacèutics de València.
A més, la Conselleria recorda que, com a mesura de contingència, s’ha procedit a la prolongació automàtica dels tractaments crònics de pacients dels departaments afectats i que els pacients que no disposen de documentació, en haver-se vist afectats per les condicions meteorològiques i les seues conseqüències, podran arreplegar medicació prescrita en les oficines de farmàcia amb el número de DNI.
Amb esta mesura es pretén facilitar la dispensació de fàrmacs davant situacions de pèrdua de targeta SIP i documentació identificativa i garantir així que la població afectada puga disposar de la medicació prescrita en qualsevol circumstància. A més, es renovaran de manera automàtica els tractaments de crònics.
Així mateix, la Conselleria de Sanitat disposa de més d’un centenar d’ambulàncies de transport no assistit (TNA) coordinades pel servici d’emergències sanitàries per a, en el cas que siga necessari, facilitar el trasllat de pacients vulnerables a centres sanitaris, facilitar medicació i tractaments de crònics com diàlisi o Sintrom. També s’ha protocol·litzat l’assistència en residències de majors i persones amb discapacitat per a proveir de la medicació necessària.
Les farmàcies atendran les peticions de medicació de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat o de qualsevol autoritat sanitària.
Finalment, la Direcció General de Farmàcia sol·licita a la ciutadania que s’abstinga de donar medicaments, ja que el subministrament de medicaments ha de seguir les vies establides per la Conselleria de Sanitat per a assegurar la qualitat i traçabilitat d’estos als pacients.
-
0ComentarisImprimir Enviar a un amic
-
Notícies similars
-
Sanitat amplia de 10 a 30 dies el termini en què els i les professionals facultatius poden efectuar continuaci...
Hi ha 0 comentaris / Llegir més
-
Evite deixar medicaments en el maleter o la guantera durant viatges amb cotxe; a casa, conserve els medicament...
Hi ha 0 comentaris / Llegir més
-
Destinat a persones amb edat avançada, malaltia o mobilitat reduïda
Hi ha 0 comentaris / Llegir més