._000900
La Conselleria de Sanitat, com cada any, ha obert un fòrum de participació pública per a determinar els objectius comuns del Sistema Sanitari Valencià, que formaran part dels acords de gestió dels departaments de salut per a l’any 2025.
Esta iniciativa s’emmarca en la voluntat de transparència dels processos en la presa de decisions per part de la Conselleria i pretén comptar amb la participació de la ciutadania; dels pacients i de les seues organitzacions; els professionals sanitaris i les seues societats científiques; les organitzacions sindicals, i els equips directius dels departaments, perquè aporten les seues opinions i propostes sobre les necessitats i demandes per a millorar la qualitat de l’assistència.
Per a dur-ho a terme, els usuaris poden participar accedint a la pàgina web de la Conselleria de Sanitat, a través del botó Fòrum de participació. Acords de Gestió 2025 (en Enllaços d’interés), a on trobaran un formulari amb una sèrie de preguntes sobre els indicadors proposats per a confeccionar els acords de gestió 2025.
Este fòrum romandrà obert des de les 9.00 hores del dilluns 21 d’octubre fins a les 14.00 hores del pròxim 28 d’octubre.
L’usuari pot participar en el fòrum i enviar un comentari o una proposta de millora, i el text ha de tindre una extensió màxima de 200 caràcters. La idea és que puga aportar una opinió breu dirigida a la discussió d’un tema concret. En este sentit, es pot opinar sobre les idees globals o sobre indicadors concrets.
Per a participar en la consulta cal registrar-se i facilitar un nom o àlies i adreça de correu electrònic, en què únicament es rebrà la contrasenya per a poder aportar comentaris en el fòrum de participació. Estes dades personals no es conservaran una vegada finalitzada la consulta.
Les respostes arreplegades i analitzades per un grup de treball de la Conselleria de Sanitat serviran per a millorar el disseny dels indicadors que conformaran els acords de gestió 2025.
Acords de gestió
Els acords de gestió dels departaments de salut establixen un compromís per al conjunt del Sistema Sanitari i servixen d’instrument per a alinear les actuacions i per a assignar incentius als professionals que atenen la població d’un departament.
La consecució d’estos objectius es constata mitjançant indicadors que es corresponen amb aquelles línies considerades més estratègiques, tant per la seua necessitat de millora com per l’oportunitat o l’alt impacte que oferixen en la millora del conjunt d’activitats.
Les dades d’estos indicadors s’obtenen sistemàticament des dels sistemes d’informació perquè els resultats reflectisquen amb objectivitat la situació a avaluar.
Per a l’any 2025, els acords de gestió s’han dividit en 12 àrees temàtiques, i en cada una d’estes s’han establit indicadors específics orientats a millorar l’atenció sanitària i la salut de la ciutadania.
En concret, les àrees globals se centren en aspectes com generar confiança i seguretat en el sistema, millorar l’accessibilitat al diagnòstic i el tractament, proporcionar una assistència resolutiva, reordenar l’oferta i desenrotllar una cartera de servicis d’avantguarda.
Així mateix, s’establixen indicadors sobre com usar eficientment dels recursos, proporcionar una atenció segura i apropiada, la integració dels dispositius assistencials, l’impuls de la seguretat clínica, innovar l’atenció a la cronicitat, orientar la investigació en línia amb la necessitat, l’ús de dades per a incrementar capacitats, adequar la prescripció farmacèutica, optimitzar costos i millorar la productivitat.
Generalitat Valenciana