| Edició núm. | Any: 13 | Notícies: | Fotografies: | Comentaris d'usuaris:

 03/03/2017

POBLACIONS » Sueca » Social » V

Sueca acull la I Jornada d’Art i Salut Mental

La jornada ha posat el focus en l’art com a ferramenta de sensibilització i lluita contra l’estigma que pateixen les persones amb malalties mentals


._000300

._000351
L’Ajuntament de Sueca ha participat a la I Jornada d’Art i Salut Mental promoguda per la Fundació Santos Andrés Santiago i Miguel, SASM, un esdeveniment emmarcat dintre de la filosofia de la Fundació que treballa amb l’objectiu de fomentar la sensibilització, generar més visibilitat i impacte social, així com lluitar contra l’estigma que pateixen les persones amb malalties mentals.
En la taula inaugural d’este acte han intervingut l’alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit i l’administrador i membre fundador de la Fundació SASM, Vicente González, que ha volgut agrair el suport de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Socials,  l’Ajuntament de Sueca i els organitzadors de la jornada.
Per la seua part, l’alcaldessa del municipi, Raquel Tamarit ha remarcat que “són poques les poblacions que compten amb els serveis especialitzats en serveis socials amb els que compta Sueca” i s’ha referit a la bona noticia per a Sueca de la finalització del projecte de la residència i el centre de dia per a persones amb discapacitat intel·lectual.  L’alcaldessa ha destacat també, a la seua intervenció la tasca duta a terme per l’equip de la Fundació que entén l’art com una ferramenta integradora i el treballa en moltes i diferents iniciatives.
L’objectiu d’esta jornada és mostrar la importància de la creació artística com una ferramenta d’intervenció en els processos de recuperació de les persones amb trastorns mentals greus.  Sobretot, estes jornades han estat dirigides principalment a professionals lligats als camps de la salut mental i l’art, familiars i usuaris del centre.
Les ponències han estat a càrrec de diferents treballadors de la Fundació SASM, i també per diferents personalitats lligades al món de l’art i de la salut mental com: el doctor Andrés López, president de l’Associació Espanyola Esportiva per a la integració i recuperació, membre de la Fundació Pública Andalusa per a la integració social de persones amb malalties mentals i director de comunicació i lluita contra l’estigma; també per l’artista Aurelien Lortet, Llicenciat en Belles Arts i Pepe Miralles, doctor en Belles Arts per la Universitat Politècnica de València.
Per finalitzar este dia, els membres de la Fundació SASM han realitzat una performance que evoca a la lluita en la recerca de la llum i la superació personal. I també com a colofó final, els participants en la jornada han visitat la falla del centre, que s’ha instal·lat com tots els anys a la Plaça de l’Ajuntament de Sueca i que amb el nom del “recol·lector de llums”, vol transmetre les essències de la  recuperació i dels projectes de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual i també, i per altra banda, conscienciar sobre la importància del reciclatge. Esta falla ha estat obra de l’artista francès convidat, Aurelien Lortet.
Ajuntament de Sueca 
El Sis Doble no corregeix els escrits que rep. La reproducció d'aquest text és literal; fidel a les paraules, redacció , ortografia i sentit de l'autor/s
  • 0Comentaris
    Imprimir Enviar a un amic

Notícies similars

AFEGIR UN COMENTARI

Escriu en aquest camp el resultat de la suma, en xifra

És obligatori omplir aquesta casella amb un nick o nom real. No utilitzar la paraula "Anònim" o similars

La direcció no apareixerà públicament però ha de ser correcta; en cas contrari, no se editarà el comentari. Es comprobarà l'autenticitat del e-mail, encara que no se farà públic, seguint la nostra política de privacitat.

* El comentari pot tardar a aparéixer perquè ha de ser moderat per l'administrador. * Ens reservem el dret de no publicar o eliminar els comentaris que considerem de mal gust, il•lícits o contraris a la bona fe; així com els de contingut de caràcter racista, xenòfob, d'apologia al terrorisme o que atempten contra els drets humans. * EL SIS DOBLE no té per què compartir l'opinió de l'usuari, ni es fa responsable de les opinions abocades. * Es recomana no abusar de les majúscules ni d'abreviatures. * Els comentaris han de guardar relació amb el tema del qual tracta la notícia. * No s'admeten comentaris de caràcter publicitari.