Clica a la foto per ampliar
Sueca avança la lluita contra el mosquit tigre i la mosca negra
"Unim esforços amb un total de 35 municipis de les comarques de la Ribera Baixa i Alta per tal que les accions i les mesures que emprenem siguen més efectives"
La capital de la Ribera Baixa ha engegat fa unes setmanes els treballs per combatre les plagues del mosquit tigre i la mosca negra. El consistori ha decidit avançar enguany els treballs per combatre la cria i la proliferació d'estes espècies, tot seguint els consells dels experts que, en els darrers simposis, han recomanat als consistoris canviar l'estratègia i plantejar una acció conjunta entre les poblacions limítrofes afectades per tal de minimitzar els efectes de la plaga i actuar així de manera més coordinada i efectiva.“Enguany unim esforços amb un total de 35 municipis de les comarques de la Ribera Baixa i Alta per tal que les accions i les mesures que emprenem siguen més efectives, així Sueca s'ha adherit a un acord supramunicipal impulsat pel Consorci de la Ribera per plantejar una acció conjunta de totes les poblacions. A més, els treballs s'avancen amb l'objectiu d'atacar l'insecte en la fase de larva” ha assenyalat la regidora de Medi Ambient de l'Ajuntament de Sueca, Isabel Jiménez.
L'objectiu d'avançar les actuacions és, ha explicat, actuar amb prevenció tractant d'evitar la situació que s'ha donat en els últims anys en els que s'ha comprovat que s'ha actuat massa tard, quan l'insecte ja ha estat adult i no s'ha pogut combatre la seua proliferació. La titular de Medi Ambient ha detallat també que els treballs es prolongaran fins el proper mes de novembre.
Els tècnics de l'empresa encarregada dels treballs estan actuant, tant en l'entorn urbà com en el natural, tractant de localitzar els jaciments de larves per eliminar-los i evitar el desenvolupament de l'espècie a insecte adult. El tractament s'està aplicant en primera instància als embornals propers als col•legis, el Centre de Salut i els centres esportius, que s'han hagut de netejar prèviament per tal que les mesures resulten més efectives.
Tanmateix, la titular de Medi Ambient ha explicat que esta actuació coordinada pel Consorci de la Ribera contempla també la utilització de drons per a localitzar i neutralitzar els focus potencials de cria; amb estos aparells, ha assenyalat, es podrà actuar també en les zones de més difícil accessibilitat. Jiménez ha apuntat també que des del consistori s'ha previst fer un requeriment a ADIF, per tal que netege i adeqüe els marges de la via fèrria que poden convertir-se en un focus potencial d'estos vectors si acumulen aigua estancada.
Des del consistori recorden que cal extremar les precaucions. Estos vectors s'adapten molt fàcilment al medi urbà i en les zones residencials disposa habitualment de llocs de repòs a l'ombra dels arbres i llocs amb acumulació d'aigua per a desenvolupar la seua fase larvària, per tant, les actuacions han de dirigir-se a eliminar els espais i utensilis que poden utilitzar per a reproduir-se, així cal evitar tots aquells recipients que continguen aigua, bé de manera voluntària o involuntària, procedent de la pluja o el reg.
D'altra banda, el regidor d'Agricultura, Salvador Campillo, ha avançat que el Consell Agrari de Sueca ha signat un contracte amb la mateixa empresa per tal d'avançar també els treballs per combatre igualment la plaga de l'insecte conegut com quironòmid o randella.
La randella és un insecte molt típic de l'Albufera que cria en els arrossars en esta època de l'any i el problema que originen estes plagues s'estén i afecta, per tant, a una part molt àmplia del Parc Natural que engloba diferents municipis, entre ells Sueca.
“El nostre és un entorn idoni per a la proliferació d'esta plaga. L'any passat va ser un any especialment crític, per això hem decidit actuar també amb previsió i atacar l'insecte des del principi, amb un tractament terrestre” ha explicat Campillo.
Els tractaments s'han iniciat este mateix dilluns i finalitzaran el proper mes de setembre i les actuacions que realitzaran els tècnics de l'empresa es focalitzaran al nostre entorn natural, a les séquies i arrossars que constituïxen focus potencials de creixement d'este insecte.
El titular d'agricultura, no obstant, ha apel•lat també a la col•laboració ciutadana i ha pregat als veïns que es posen en contacte directe amb el Consell Agrari si detecten cap altre focus perquè es puga actuar de immediat per eliminar-lo.
Ajuntament de Sueca
El Sis Doble no corregeix els escrits que rep. La reproducció d'aquest text és literal; fidel a les paraules, redacció , ortografia i sentit de l'autor/s
-
0ComentarisImprimir Enviar a un amic
-
Notícies similars
-
El tractament consisteix en un reforç al qual ja es realitzava contra la mosca negra i el mosquit tigre
Hi ha 0 comentaris / Llegir més
-
Esta acció puntual del Consorci, se suma a les que realitza l'ens al llarg de tot l'any
Hi ha 0 comentaris / Llegir més
-
Començarà este mateix mes de març i tindrà una duració de 3 mesos
Hi ha 0 comentaris / Llegir més