| Edició núm. | Any: 13 | Notícies: | Fotografies: | Comentaris d'usuaris:

 21/09/2023

POBLACIONS » Gastronomia, oci i més a la Ribera » Arròs » Events gastronòmics » Plats autòctons

Sueca, capital mundial de la paella, va estar present en la celebració del World Paella Day

Una iniciativa col·lectiva impulsada per l'Ajuntament de València, a través de Visit València, al costat del Patronat de Turisme de la Diputació de València, Turisme Comunitat Valenciana i Turespaña


._000562
Ahir, 20 de setembre, es commemorà el Dia Mundial de la Paella (World Paella Day) i com no podia ser d'una altra manera, Sueca ha sigut present en esta celebració com a capital mundial de la paella i com a ciutat arrossera d'Espanya per excel·lència. Fa tan sols uns dies, la capital de la Ribera Baixa acollia la 62 edició del seu Concurs Internacional de Paella Valenciana, el certamen gastronòmic més antic de quants se celebren i un referent mundial quant a excel·lència i tradició al voltant del nostre plat més internacional. 45 dels millors cuiners i cuineres de paella valenciana, procedents de 16 països diferents, es van donar cita en un únic lloc, Sueca, per a aconseguir el preuat guardó de 'millor paella del món' que finalment va anar a parar al restaurant Sequial 20 de la mateixa Sueca.
El tercer premi en esta edició de 2023, va ser per al restaurant Bon Aire, del Palmar, qui ja va obtindre el primer premi del certamen en l'edició de 2018, i qui ha estat representant hui al prestigiós Concurs de Sueca en la celebració del World Paella Day que ha tingut lloc en Fira València. Els seus cuiners, juntament amb el coordinador gastronòmic del certamen, Adolfo Cuquerella, han oferit una demostració de com es cuina l'autèntica paella valenciana seguint la recepta tradicional del certamen. “El Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca no pot faltar en cap esdeveniment gastronòmic relacionat amb este plat tan nostre i tan característic. Per tant, és obligatori ser present en la celebració del World Paella Day, especialment perquè Sueca ha demostrat sobradament, després de 62 anys d'història, que es pren molt seriosament la defensa de la paella, enguany amb una presència en el certamen encara major de visitants, mitjans de comunicació i participants interessats a acudir a la nostra ciutat per a aconseguir un major prestigi. Sueca, com a ciutat arrossera d'Espanya i el lloc on es cuina 'la millor paella del món', no podia faltar hui a esta cita per a continuar mostrant als visitants la nostra defensa del llegat culinari que ens van deixar els nostres avantpassats”, ha assenyalat l'alcalde de Sueca, Dimas Vázquez.
Per la seua part, el director del Concurs, Tony Landete, ha acudit també, en representació del certamen, i al costat del Gremi d'Hostaleria de Sueca i Platges, a la celebració del World Paella Day que ha tingut lloc en la plaça de l'Ajuntament de València, “en el Dia Mundial de la Paella, no pot faltar la recepta més autèntica que és la del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca, avalada per 62 anys d'història”. Per a la regidora responsable del Concurs, Manoli Egea, “és importantíssim ser present en un dia com hui ja que, com bé indica el seu nom, en el Dia Mundial de la Paella representem a la capital mundial d'este plat avalats pel nostre Concurs en el qual es respecta l'autèntica recepta oficial del certamen després de més de 60 anys d'història. Per tot això, no podíem faltar, i des d'ací volem donar les gràcies per la invitació”.
El certamen degà de Sueca és un dels organismes col·laboradors del World Paella Day, una iniciativa col·lectiva impulsada per l'Ajuntament de València, a través de Visit València, al costat del Patronat de Turisme de la Diputació de València, Turisme Comunitat Valenciana i Turespaña.
Ajuntament de Sueca
 

 

El Sis Doble no corregeix els escrits que rep. La reproducció d'aquest text és literal; fidel a les paraules, redacció , ortografia i sentit de l'autor/s
  • 0Comentaris
    Imprimir Enviar a un amic

Notícies similars

AFEGIR UN COMENTARI

Escriu en aquest camp el resultat de la suma, en xifra

És obligatori omplir aquesta casella amb un nick o nom real. No utilitzar la paraula "Anònim" o similars

La direcció no apareixerà públicament però ha de ser correcta; en cas contrari, no se editarà el comentari. Es comprobarà l'autenticitat del e-mail, encara que no se farà públic, seguint la nostra política de privacitat.

* El comentari pot tardar a aparéixer perquè ha de ser moderat per l'administrador. * Ens reservem el dret de no publicar o eliminar els comentaris que considerem de mal gust, il•lícits o contraris a la bona fe; així com els de contingut de caràcter racista, xenòfob, d'apologia al terrorisme o que atempten contra els drets humans. * EL SIS DOBLE no té per què compartir l'opinió de l'usuari, ni es fa responsable de les opinions abocades. * Es recomana no abusar de les majúscules ni d'abreviatures. * Els comentaris han de guardar relació amb el tema del qual tracta la notícia. * No s'admeten comentaris de caràcter publicitari.