Sueca celebra el Dia Mundial de la Salut Mental
Aquest matí, front a l’Ajuntament, diversos usuaris amb malaltia mental han llegit un manifest en defensa dels seus drets
Amb motiu de la celebració hui, 10 d’octubre, del Dia Mundial de la Salut Mental, la Fundación Santos Andrés, Santiago y Miguel de Sueca, que atén persones amb malaltia mental, i l’Associació de Familiars i Malalts Mentals Ribera Baixa (AFEM RB), han organitzat una sèrie d’actes amb l’objectiu principal de defendre els drets d’estes persones.A les 12 hores, en la plaça de l’Ajuntament, diversos usuaris, tots ells persones amb malaltia mental, han llegit un manifest en defensa dels seus drets i per a donar a conéixer a la resta de la societat la necessitat de “reflexionar i buscar un nou model de societat en què tots comptem per igual, sense complexos ni etiquetes”.
En la lectura del manifest han volgut estar presents representants del govern local, com ara l’alcalde, Salvador Campillo, i els regidors Pilar Moncho, Mª José Sarrió, Dimas Vázquez, Manoli Egea, Teresa Ribes i Raquel Tamarit. “Voldria felicitar al poble de Sueca per disposar d’esta Fundació i esta Associació que treballen per les persones amb malaltia mental; a les seues famílies, per l’esforç que realitzen; i, sobretot, als professionals que treballeu tots els dies amb els nostres usuaris, perquè de veritat feu una tasca impressionant i ací està la prova hui”, ha expressat la regidora d’Acció Social, Pilar Moncho. Per la seua banda, l’alcalde de Sueca, Salvador Campillo, ha remarcat la importància de “conscienciar-nos de que estes persones que patixen esta malaltia són exactament igual que nosaltres. Hem de fer tot l’esforç possible, i estem fent-lo, perquè tinguen una vida el més digna possible. També volguera que tot el poble de Sueca sàpia que tenim dos centres, dedicats a l’atenció a estes persones, que són un orgull per a nosaltres, perquè poques poblacions disposen dels mitjans que tenim en Sueca per a atendre esta malaltia”.
“La societat hauria d’entendre la situació en què ens trobem i tindre més empatia i respecte per nosaltres. L’autoestima és fonamental per a la nostra recuperació i els prejuís socials exercixen un paper molt important en la visió que tenim de nosaltres mateixos. Som capaços de fer coses com els altres, som pares, mares, germans, germanes, fills i filles, i ho demostrem dia a dia”, han exposat els participants en el manifest, que ha finalitzat remarcant el paper de la conscienciació social per a la millora de la seua situació, “l’OMS s’ha marcat com a objectiu destacar els importants èxits aconseguits per investigadors i clínics en la reducció del patiment i la discapacitat que acompanya a estos trastorns, ja que actualment es compta amb la capacitat necessària per a canviar esta situació i només fa falta conscienciar-se per a dur a terme esta millora”.
-
0ComentarisImprimir Enviar a un amic
-
Notícies similars
-
La III Marxa del Dia de la Salut Mental en Sueca s’ha iniciat en les instal•lacions de la Fundació i ha recorr...
Hi ha 0 comentaris / Llegir més
-
La capital riberenca celebra una sèrie d'actes al voltant del Dia Mundial de la Salut Mental
Hi ha 0 comentaris / Llegir més
-
Una “performance” ha escenificat el rebuig als termes despectius amb els que encara hui molta gent es refereix...
Hi ha 0 comentaris / Llegir més