._000562
L'Ajuntament de Sueca, a través de la Regidoria de Joventut, ha oferit a l'alumnat del municipi uns tallers impartits per l'ONG Cibervoluntarios, en el Casal Jove, amb la finalitat d'ajudar-lo a realitzar un bon ús de les noves tecnologies. «Vivim en una era digital on l'accés a la tecnologia és constant i, encara que oferix moltes oportunitats, també pot portar a un ús excessiu, i indegut, que perjudica el nostre benestar emocional i social», ha explicat la regidora de Joventut, Roser Viñoles, qui ha assenyalat que, a través dels tallers, s'ha treballat amb els i les joves perquè desenvolupen habilitats d'autocontrol i consciència sobre el temps que passen connectats, així com del contingut fake que inunda les xarxes socials. «Des de l'Ajuntament, creiem fermament que esta formació ha d'estendre's a totes les generacions, ja que és un problema estructural de la nostra societat actual. La prevenció suposa un repte col·lectiu que requerix el compromís de famílies, personal educador i de la comunitat en general», ha indicat Viñoles, qui proposa la creació d'espais de diàleg i reflexió que ajuden a trobar un equilibri saludable entre l'ús de la tecnologia i internet i les relacions interpersonals.
El primer dels tallers, titulat des(CONNECTA), ha servit per a explicar als i les menors algunes de les conductes indicatives d'una addicció excessiva a l'ús del telèfon mòbil, com per exemple, la nomofobia, que consistix a mirar-lo constantment per a comprovar si s'ha rebut algun missatge nou; no voler acudir a cap lloc que no dispose de cobertura; o no apagar el telèfon en cap moment, ni en cap circumstància; entre altres. Una altra de les conductes tractades ha sigut la denominada vamping o la necessitat de seguir connectats a l'hora de dormir, provocant fatiga i falta de concentració; o la denominada phubbing, que consistix a no parar atenció a les persones del nostre entorn per estar pendent en tot moment del mòbil, ordinador o tablet.
El segon dels tallers que s'ha oferit, amb el títol Verifica2, ha tingut com a objectiu oferir a la joventut ferramentes eficaces per a lluitar contra la desinformació, conscienciant i educant amb la finalitat de frenar la viralització de continguts falsos. Per a contribuir a esta tasca, el curs ha oferit una sèrie de pautes molt bàsiques que poden ajudar els i les participants a aprendre a qüestionar-se la informació que reben i a verificar-la abans de compartir-la.
Ajuntament de Sueca