Sueca oferix una xarrada per a pares sobre com previndre l’addicció a les noves tecnologies

Lunes, 12 de noviembre de 2012 | e6d.es
• Com a conseqüència de l’interés suscitat, en esta ocasió pels pares, hem volgut oferir novament este tipus de xarrades
Divendres passat, el col•legi Cervantes va acollir una xarrada, organitzada per la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives de Sueca i la Regidoria de Sanitat, impartida per professionals en la matèria i dirigida a pares i mares d’alumnes d’Infantil i Primària, amb l’objectiu de mostrar els perills d’un mal ús de les noves tecnologies i com evitar l’addicció. “L’any passat vam posar en marxa esta sèrie de xarrades i tallers per a pares i mares, alumnes i professors, amb la intenció de mostrar les pautes que s’ha de seguir en la prevenció de l’addicció a les noves tecnologies entre els més joves. Com a conseqüència de l’interés suscitat, en esta ocasió pels pares, hem volgut oferir novament este tipus de xarrades en les quals els progenitors poden conéixer quines són les pautes que s’han de seguir per a evitar qualsevol tipus de conducta addictiva o qualsevol altre tipus de problemàtica de conducta”, ha assenyalat la regidora de Sanitat i Prevenció Comunitària, Josefa Juan.
“Els alumnes d’Infantil i Primària no tenen encara massa contacte amb les tecnologies de la informació i la comunicació, amb el mòbil, etc., però ens sembla també un bon moment perquè els seus progenitors estiguen preparats i sàpien el que pot succeir si els seus fills fan un mal ús d’estes noves tecnologies en el futur. D’esta manera, els pares disposaran d’unes pautes de prevenció sobre els riscos que existixen”, en paraules del professional que va oferir la xarrada, Roc López, psicòleg especialista en prevenció de conductes addictives.
Per a López, estes pautes que s’han de seguir resulten efectives per a qualsevol tipus de conducta addictiva, “tenint una base sòlida, qualsevol persona podrà defendre’s. Nosaltres intentem que des de les famílies es puguen aportar instruments als fills i filles perquè puguen defendre’s en la societat, i estos mecanismes servixen per a moltes situacions”. Segons López, els mecanismes es basen en l’autoestima, independència, elecció, resolució de conflictes, saber resistir a la pressió de l’entorn, saber prendre les decisions de forma lliure... Tot això resultarà de gran utilitat davant de qualsevol tipus de problemàtica, des de l’abandó escolar fins a un ús irresponsable del mòbil.
A més d’esta xarrada, la Regidoria de Sanitat i Prevenció Comunitària està preparant també uns tallers sobre prevenció en l’addicció a les noves tecnologies, que s’oferiran en tots els col•legis del municipi.
Ajuntament de Sueca